Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 3 hozzászólás
Cékla: a magyar Aloe Vera |
A sötétvörös, ízletes cékla több, mint étek: valódi gyógyír számtalan betegségre, és olyan adalékanyag-mentes vitaminbomba, amely sokkal többet ér, mint bármilyen mesterséges készítmény.
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Egy ennivaló kék bogyó: az áfonya |
A frissen mosott áfonya üdítő és vitamindús gyümölcs, amelyet azonnal elfogyaszthatunk, vagy tetszőlegesen felhasználhatunk levesek, szószok, sütemények, fagylaltok és szörpök készítéséhez.
Ma már minden nagyobb áruházban vagy zöldségesnél vásárolhatunk áfonyát: általában pici műanyag dobozokban árulják a kövér sötétkék, evésre csábító bogyókat.
|
|
A legjobb ételek a rák megelőzésére
"Edd meg a brokkolidat, egészséges!" -
biztosan hallotta vagy mondta már Ön is ezt a mondatot. Ami azt illeti,
igaz is. Ha több brokkolit, citrusfélét, hagymát és szójababot
fogyaszt, az segíthet abban, hogy megvédje magát a ráktól.
Nem csak a bennük fellelhető tápanyagok miatt... valószínűleg inkább az
ezekben az ételekben megtalálható kémiai anyagok miatt.
"Fitokemikáliáknak" nevezzük őket , ami növényi hatóanyagokat jelent.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
Citromos, chilis brokkoli
Ünnepi
sültek és tavaszi családi, vendégváró ételek mellé ideális köret lehet a
citromos, chilis brokkoli. Tálalás előtt 10 perccel
gyorsan és egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
Elkészítés
Beszippantva a bodzavirág illatát, nekem a gyerekkori osztálykirándulások élménye jut először eszembe. Aztán citromosan édeskés ízére gondolok, és arra, hogy milyen jó lenne ezt megőrizni a forró nyári napokra hűsítőül, vagy a zimankós téli estékre a nyár emlékéül. Belevágtam hát az idén is, hogy elkészítsem az első adag bodzaszörpsűrítményt.
Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval
Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az
anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban
összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de
ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely
A sütőt előmelegítettük 200 fokra.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
ALAPMÁRTÁSOK
Besamel mártás: (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.
Veloutée mártás: (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.
Hollandi mártás: (Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Ne fütyüljünk rá!
2009. január 02. | péntek
Címkék:Növénytermelés
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
Meggyes-mákos aranygaluska
3 evőkanál
liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt
készítünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás