Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei

Cékla: a magyar Aloe Vera 

A sötétvörös, ízletes cékla több, mint étek: valódi gyógyír számtalan betegségre, és olyan adalékanyag-mentes vitaminbomba, amely sokkal többet ér, mint bármilyen mesterséges készítmény.

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és     vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.

Utolsó hozzászólás

Kiszely Gyuláné üzente 13 éve

Köszi a recepteket, én almával sárgarépával és céklával gyümölcscentrin szoktam ivólevet csinálni. Nagyon szeretjük. Mindenkinek ajánlóm. Jó egészséget

Tovább 

Egy ennivaló kék bogyó: az áfonya

A frissen mosott áfonya üdítő és vitamindús gyümölcs, amelyet azonnal elfogyaszthatunk, vagy tetszőlegesen felhasználhatunk levesek, szószok, sütemények, fagylaltok és szörpök készítéséhez.

Ma már minden nagyobb áruházban vagy zöldségesnél vásárolhatunk áfonyát: általában pici műanyag dobozokban árulják a kövér sötétkék, evésre csábító bogyókat.

Tovább 

 

Kókuszkocka másként

 

Az Erdélyi Konyhás csapatépítő (gasztroblog) találkozóra készítettem ezt a süteményt. Az inverz kókusz kocka ötletet Macikonyhának köszönhetem, bár az én receptem helyenként eltér az övétől. A sütemény ebben a formában szerintem még finomabb, mint eredetiben, úgy gondolom, hogy a társaságnak is ízlett, ezért úgy gondolom jó választás volt ez a sütemény.

Inverz kókuszkocka (Maci ötlete nyomán)

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 2,5 evőkanál méz, 1/2 csomag sütőpor, 32 dkg liszt, 2 dl tej, 3 ek kakaó
A mázhoz: 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl tejszín, kevés rum (vagy rum aroma)

Elkészítése: A cukrot, a vajat és a tojást a folyékony mézzel habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon fonom lehet!
Megsütöm én is.

Tovább 

A legjobb ételek a rák megelőzésére

Miért jó sok zöldséget enni?"Edd meg a brokkolidat, egészséges!" - biztosan hallotta vagy mondta már Ön is ezt a mondatot. Ami azt illeti, igaz is. Ha több brokkolit, citrusfélét, hagymát és szójababot fogyaszt, az segíthet abban, hogy megvédje magát a ráktól. Nem csak a bennük fellelhető tápanyagok miatt... valószínűleg inkább az ezekben az ételekben megtalálható kémiai anyagok miatt.

Milyen különleges anyagok vannak a zöldségekben?

"Fitokemikáliáknak" nevezzük őket , ami növényi hatóanyagokat jelent.

Tovább 

Citromos, chilis brokkoli


Citromos, chilis brokkoliÜnnepi sültek és tavaszi családi, vendégváró ételek mellé ideális köret lehet a citromos, chilis brokkoli. Tálalás előtt 10 perccel gyorsan és egyszerűen elkészíthető..

Hozzávalók

  • 20 dkg brokkoli
  • 1 vörös chili, vékonyan szeletelve
  • Fél (fényezetlen) citrom reszelt héja
  • Fél ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsákra törjük. Hosszúszárú és lila brokkoli esetében a nagyobb darabokat félbevágjuk.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 13 éve

Nagyon különleges lehet.

Tovább 

Hogyan készítsünk házi bodzaszörpöt?

Beszippantva a bodzavirág illatát, nekem a gyerekkori osztálykirándulások élménye jut először eszembe. Aztán citromosan édeskés ízére gondolok, és arra, hogy milyen jó lenne ezt megőrizni a forró nyári napokra hűsítőül, vagy a zimankós téli estékre a nyár emlékéül. Belevágtam hát az idén is, hogy elkészítsem az első adag bodzaszörpsűrítményt.

Közkívánatra: kedvenc bodzaszörp receptünk

Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kérjük a Te javaslatodat és receptedet!!
Két klub tagja vagy,Neked egyikbe sem tetszik semmi!!?

Tovább 

Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval

 

Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely

A sütőt előmelegítettük 200 fokra.

Tovább 

network.hu

 

ALAPMÁRTÁSOK

 

Besamel mártás:             (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.

Veloutée mártás:            (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.

Hollandi mártás:             (Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Megint egy nagyon hasznos cikk.
Köszönjük szépen!

Tovább 

Ne fütyüljünk rá!

2009. január 02. | péntek

Címkék:Növénytermelés

Gyerekkoromban azt mondták: egyél sok sárgarépát, attól jobban tudsz fütyülni! Megfogadván a tanácsot, ettem is bőven, főleg nyersen, kihúzva a konyhakertből. Megszerettem, bár valószínűleg nélküle is megtanultam volna fütyülni, hiszen tudományos kísérletek nem bizonyították, hogy van-e összefüggés az A-vitamin-ellátás és a fütyülés között.

 

Egy biztos: ilyenkor, télen érdemes minél többet fogyasztani ebből a természetes vitaminforrásból.

Tovább 

 

Meggyes-mákos aranygaluska

network.hu

   Elkészítési idő: 90 perc
Energiatartalom: 1 adag: 470 kcal
A recept nehézségi foka:
A recept megjelent: Vidék Íze (2009/10)

Hozzávalók 4 személyre:

Meggyes-mákos aranygaluska
- 1 üveg meggybefőtt
- 20 dkg darált mák
- reszelt citromhéj
-
- 8 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 50 dkg finom liszt

Vaníliamártás
- 3 tojássárgája
- 2,5 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor


Meggyes-mákos aranygaluska
3 evőkanál liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Ez nagyon finom lehet. :)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu