Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tojás Teszt – Melyiket vegyük? Megtévesztenek minket? |
A Tudatos Vásárlók Egyesülete tojástesztjében 20 különféle dobozos tojást vizsgált meg. A vizsgálatba a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható 6 illetve 10 darabos kiszerelésű tojásokat vonták be. |
Mit vizsgáltak? A pontozásnál azt vették figyelembe, hogy a csomagoláson és a tojásokon feltüntetett információk megfelelnek-e az előírásoknak, valamint előfordul-e olyan név vagy kép a csomagoláson, amely a ténylegestől eltérő (állatvédelmi szempontból jobb) tartásmódra utal, vagyis megtévesztő. |
2010-03-26 12:36:29, Péntek | ||
Több tonna pacalt vontak vissza a forgalomból Több tonna pacalt vont ki a forgalomból itthon a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a napokban. |
|
|
Szendvicsek az uzsonnástáskában
Néhány gyerkőc reménye ellenére – idén sem húzták el a kutyák az
iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A
számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett
felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a
gyerek uzsonnára?”
A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 3 hozzászólás
Zöldségek az életünkben
avagy, melyik zöldség mire van a legjobb hatással...
Bab:
1. terápiás haszna elsősorban gazdag nukleinsav- (ezekből épülnek fel a fehérjék) és fehérjetartalmában rejlik, ezzel serkenti a sejtek fehérje-anyagcseréjét, ezáltal regenerálódnak a sejtek,
2. az anyagcsere szabályozója,
3. segít a máj-, vese-, hólyagbajokban (a zöldbab kifejezetten ajánlott májbetegségeknél, a fekete babok vese és hólyag betegségeknél),
4. Ázsiában hagyományosan a tápcsatorna, vérkeringés betegségeinek megelőzésére, a lép és a hasnyálmirigy csökkent működésénél használják,
5.
ViMiZo kisokos
Fűszer lista
Áfonya | vadas mártások, dzsem, bor |
Ánizs | főzelékek, édes rizs, sütemények, pudingok, mártások, gyümölcslevesek |
Babérlevél | levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka, káposzta eltevésénél |
Bazsalikom | levesek, fehérbab, főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, paradicsom és paradicsomos ételek |
Boróka | főzelékek saláták, húsételek, pácok vadpástétomok, savanyú káposzta |
Bors | levesek, főzelékek, húsételek, saláták, mártások pácok |
Borsika fű | hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposzta, saláták, húsos és gombás ételek, majonézek, bors pótlására |
Borsmenta | töltelékek, gyümölcssaláták |
Cayenni bors | sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos, tojásos ételek, mártások savanyúságok |
Citrom | gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek szárnyas és vadas ételek, ecet helyett is! |
Cukor nélkül, de édesen: természetes édesítők
Karetka Zsófia
2010. I március I 06.
Mivel úgy látjuk, még mindig nagyon sokan és sok helyen használnak finomított cukrot, és szeretnénk, ha egy kicsit egészségesebben élne mindenki, összeszedtünk néhány édesítőszert, amelyekkel a fent nevezett "ellenséget" helyettesíteni lehet. Száz százalékban természetes eredetű édesítők jönnek, semmi mesterséges adalékanyag.
Ha édes ízre vágyunk, nem kell feltétlenül a cukorhoz nyúlnunk, akkor sem, ha idegenkedünk (jegyezzük meg, joggal) a mesterséges édesítőszerektől.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
RIZS
(Oriza
sativa L.)
A rizs
a búza után az emberiség leggyakrabban fogyasztott tápláléka. A trópusi, szubtrópusi
éghajlat jellemző növénye, igen vízigényes. Forgalomba kerül hántolatlanul, ez
a barna rizs, valamint hántolva, melyek fényezett és fényezetlen változatban ismertek.
A maghéj eltávolításakor csökken a rizsszem fehérje-, B-vitamin és ásványianyag-tartalma,
ezért táplálkozás-élettani szempontból a barna rizs értékesebb, bár (túlzott mennyiségben
fogyasztva) a héjában lévő fitinsavak gátolják pl.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
HAJDINA
(Fagopyrum
esculentum Moench)
más
néven: pohánka (szlovák, magyar), haricska, tatárka (magyar), grecsnyevaja kasa
(orosz), kasza gryczana (lengyel), soba (japán), buckwheat (angol) sarrasin (francia),
grano saraceno (olasz)
Kásanövény. Kultúrába vétele valószínűleg Közép-Ázsiában
(Nepál és Kína határvidéke) történt. Előbb K-Ázsiában terjedt, csak a középkor
végén ismerték meg Európában (15. sz.), ahol a mérsékelt égövben (Oroszo., Lengyelo.,
Németo., Németalföld, É-Franciao.) kezdték termeszteni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás