Recept Blog: 2010. március

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei - 2010. március

Tojás Teszt Melyiket vegyük? Megtévesztenek minket?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete tojástesztjében 20 különféle dobozos tojást vizsgált meg. A vizsgálatba a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható 6 illetve 10 darabos kiszerelésű tojásokat vonták be.

tojásMit vizsgáltak?

A termékeket fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi szempontok alapján rangsorolták.

A pontozásnál azt vették figyelembe, hogy a csomagoláson és a tojásokon feltüntetett információk megfelelnek-e az előírásoknak, valamint előfordul-e olyan név vagy kép a csomagoláson, amely a ténylegestől eltérő (állatvédelmi szempontból jobb) tartásmódra utal, vagyis megtévesztő.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Ez most nagyon aktuális. Köszönjük szépen!

Tovább 

Felháborító!!!

  2010-03-26 12:36:29, Péntek
 
 
Több tonna pacalt vontak vissza a forgalomból

Több tonna pacalt vont ki a forgalomból itthon a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a napokban.

Tovább 

 

Szendvicsek az uzsonnástáskában

fofoto5 Néhány gyerkőc reménye ellenére – idén sem húzták el a kutyák az iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?”

A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Ebben teljesen igazad van.

Tovább 

 

network.hu

 

Gyógyító zöldségek a Napsugár Életház kertjéből: a cékla
Vérszegénységgel küzdesz?

Utolsó hozzászólás

nyako laszlone judit üzente 14 éve

Köszünüm a cékla recepteket,nagyon finomak.

Tovább 

Zöldségek az életünkben

avagy, melyik zöldség mire van a legjobb hatással...

network.hu

Bab:

1. terápiás haszna elsősorban gazdag nukleinsav- (ezekből épülnek fel a fehérjék) és fehérjetartalmában rejlik, ezzel serkenti a sejtek fehérje-anyagcseréjét, ezáltal regenerálódnak a sejtek,

2. az anyagcsere szabályozója,

3. segít a máj-, vese-, hólyagbajokban (a zöldbab kifejezetten ajánlott májbetegségeknél, a fekete babok vese és hólyag betegségeknél),

4. Ázsiában hagyományosan a tápcsatorna, vérkeringés betegségeinek megelőzésére, a lép és a hasnyálmirigy csökkent működésénél használják,

5.

Utolsó hozzászólás

Szilagyi Tünde üzente 14 éve

Nagyon jó,köszönjük szépen,sok új dolgot megtudtam!

Tovább 

ViMiZo kisokos

 

 

  • Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
  • Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
  • Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük.

Tovább 

Fűszer lista

network.hu

 

Fűszernév szerint rendezve olvashatjuk, mihez is használhatjuk az adott fűszert. Pheadra állította össze.
Áfonya vadas mártások, dzsem, bor
Ánizs főzelékek, édes rizs, sütemények, pudingok, mártások, gyümölcslevesek
Babérlevél levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka, káposzta eltevésénél
Bazsalikom levesek, fehérbab, főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, paradicsom és paradicsomos ételek
Boróka főzelékek saláták, húsételek, pácok vadpástétomok, savanyú káposzta
Bors levesek, főzelékek, húsételek, saláták, mártások pácok
Borsika fű hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposzta, saláták, húsos és gombás ételek, majonézek, bors pótlására
Borsmenta töltelékek, gyümölcssaláták
Cayenni bors sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos, tojásos ételek, mártások savanyúságok
Citrom gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek szárnyas és vadas ételek, ecet helyett is!

Tovább 

Cukor nélkül, de édesen: természetes édesítők

Karetka Zsófia
2010. I március I 06.

Mivel úgy látjuk, még mindig nagyon sokan és sok helyen használnak finomított cukrot, és szeretnénk, ha egy kicsit egészségesebben élne mindenki, összeszedtünk néhány édesítőszert, amelyekkel a fent nevezett "ellenséget" helyettesíteni lehet. Száz százalékban természetes eredetű édesítők jönnek, semmi mesterséges adalékanyag.

Ha édes ízre vágyunk, nem kell feltétlenül a cukorhoz nyúlnunk, akkor sem, ha idegenkedünk (jegyezzük meg, joggal) a mesterséges édesítőszerektől.

Tovább 

RIZS
(Oriza sativa L.)

A rizs a búza után az emberiség leggyakrabban fogyasztott tápláléka. A trópusi, szubtrópusi éghajlat jellemző növénye, igen vízigényes. Forgalomba kerül hántolatlanul, ez a barna rizs, valamint hántolva, melyek fényezett és fényezetlen változatban ismertek. A maghéj eltávolításakor csökken a rizsszem fehérje-, B-vitamin és ásványianyag-tartalma, ezért táplálkozás-élettani szempontból a barna rizs értékesebb, bár (túlzott mennyiségben fogyasztva) a héjában lévő fitinsavak gátolják pl.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon érdekes, amit hoztál.
Esetleg érdemes lenne a tönkölybúzáról is beszélni.

Tovább 



HAJDINA
(Fagopyrum esculentum Moench)
más néven: pohánka (szlovák, magyar), haricska, tatárka (magyar), grecsnyevaja kasa (orosz), kasza gryczana (lengyel), soba (japán), buckwheat (angol) sarrasin (francia), grano saraceno (olasz)
Kásanövény. Kultúrába vétele valószínűleg Közép-Ázsiában (Nepál és Kína határvidéke) történt. Előbb K-Ázsiában terjedt, csak a középkor végén ismerték meg Európában (15. sz.), ahol a mérsékelt égövben (Oroszo., Lengyelo., Németo., Németalföld, É-Franciao.) kezdték termeszteni.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu