Recept Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei - 2009. szeptember

Hozzávalók:

10 db tojás
20 dkg sajt
5 dkg főtt sonka
3 dl tejszín
4 dl tejföl
só, bors


Elkészítése:

Főzzük meg keményre a tojásokat, majd vágjuk ketté őket, és vegyük ki a sárgájukat. Egy tálba tegyük a sárgát, és keverjük ki tejföllel, tejszínnel, reszelt sajttal, illetve az apróra vágott sonkával. Ezt a tölteléket töltsük vissza a tojásokba. A tetejére még reszelhetünk egy kevés sajtot. Tegyük tűzálló tálba, és mehet be a sütőbe 15 percre alacsony hőfokra.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

krumpli, kétféle sajt (trappistát és karavánt használtam), bacon szalonna

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, három felé vágjuk, majd "összerakjuk" krumpli-sajt-krumpli-sajt-krumpli, és a szalonnával áttekerjük, fogpiszkálóval "összetűzzük". Tepsibe rakjuk, és addig sütjük míg a sajt megolvad, a szalonna megpirul.

 

Forrás: Csibe a konyhában

Utolsó hozzászólás

Németh László üzente 15 éve

Ez nagyon fonom. Önnáló ételnek vagy köretként is jó.

 

network.hu

Hozzávalók:

4 kispoharas joghurt (natúr vagy éppen olyan amilyen gyümölcsel töltöd) 0,5 dl habtejszín, cukor, zselatin vagy habfix, gyümölcs (amilyet akarsz, de ajánlom a barackot, epret, erdeigyümit), babapiskóta (kb. 20-30 db)

 

Elkészítés:

A joghurtot ízlés szerint cukorral keverd el. A habtejszínt felvered és beleteszed keverés közben a habfixet vagy utána a zselatint. Ha ez kész, összekevered az egészet.
Tortaforma alját kirakod piskótával, ráteszed a gyümölcsöt és jöhet a massza.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:

- 8 db csirkecomb
- 5 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 5 evőkanál finom liszt
- 2 db tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál erőspaprika-krém
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál Piros arany
- ízlés szerint só
- igény szerint étolaj
- 2 db zöldpaprika
- 1 db erős paprika
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 db padlizsán
- 1-3 db paradicsom

 

 

 

Elkészítése:

 Először a csirkecombokat pácoltam be az összenyomott fokhagyma, erőspaprikakrém, mustár, Piros Arany keverékével.

Tovább 

 

A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő szövegre!): http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/reszelt-turos

 

network.hu

 

network.hu

Hozzávalók
A piskótához:
5 tojás

15 dkg cukor

8 dkg liszt

4 dkg keményítő

1 kávéskanál citromlé
A krémhez:
50 dkg túró

2,5 dl tejszín

cukor

1 ananászkonzerv

 

 

A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeverés), és egy tepsit (a sütőhöz valók közül) kibélelek sütőpapírral. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a citromlével félig felverem, hozzáadom a cukor felét, és kemény fényes habbá verem, kb. olyan kell legyen, mint a habcsók-massza.

Tovább 

Hozzávalók:

8 vékony bélszínszelet,
25 deka gomba,
só,
10 deka vaj,
törött bors,
egy tojásfehérje.


Elkészítés:
A bélszínszeleteket vékonyra kiverjük és megborsozzuk. Apróra vágjuk a gombát, és 5 deka vajban, sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét teljesen el nem főtte. Ezután a gombát négy hússzelet közepére halmozzuk (a szélén ujjnyi széles húscsík maradjon, ezt kenjük meg tojásfehérjével), ráborítjuk a másik négy hússzeletet, és a széleket összenyomkodjuk, hogy jól összeragadjanak.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg karaj
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek. paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, besózzuk. Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, majd kibéleljük vékony szalonnaszeletekkel. Erre tegyünk hagymakarikákat, s a végén jöhetnek a hússzeletek. A tetejét kenjük meg paradicsompürével, amit keverjünk ki fokhagymával, így jobb ízt ad a húsnak. A tetejére pedig helyezzünk egy-egy szelet paradicsomot.

Utolsó hozzászólás

Szabó József üzente 15 éve

Húha!Ez nagyon jól hangzik!

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg vaj
4 tojás

 

Elkészítése:
Egy lábasban keverjük el a lisztet a sütőporral, majd öntsünk hozzá cukrot, vaníliás cukrot és a darált mandula egy részét. A többit majd díszítésként a végén rászórjuk. Ízesítsük fahéjjal, majd pedig locsoljuk rá a felolvasztott vajat. Keverjük jól össze, majd pedig egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s gyúrjuk össze a tésztát.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg sajt
só, törött bors

Elkészítése:

A darált húst keverjük össze a tojással és a lereszelt hagymával. Ízesítsük sóval, borssal. Gyúrjuk össze a masszát, majd helyezzük alufóliára. Osszuk el a tésztát rajta egyenletesen, és helyezzünk rá vékony szelet sajtokat, és az alufóliával együtt tekerjük fel. Tegyük be a sütőbe 30 percre, hogy megsüljön a hús.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 evőkanál só
1 doboz tejföl (2 dl)
3 dkg élesztő
5 dl tej
2 evőkanál olaj.

Leírás:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Én csak fél adagot készítettem, abból 8 db lángost sikerült sütnöm.

Ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával, vagy csak sóval kínáljuk.

Forrás: foznijo.blog.hu

network.huHozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg margarin/vaj
1 ek. tejföl
1 cs. sütőpor
csipet só
1 egész tojás
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

A töltelékhez:
20 dkg porcukor
4 egész tojás
15 dkg darált dió
1 cs. vaníliás cukor

8-10 ek. baracklekvár


Elkészítés:

1. A lisztet a sütőporral és a sóval átszitáljuk, a vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk acitrom levét és héját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók: 80 dkg pulyka felsőcomb filé, só, fekete bors, olaj, 25 dkg csiperkegomba, 2 szál rozmaring, 1 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl.


A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A szeleteket tálra szedjük, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringleveleket. Felöntjük a fehérborral, valamint 3 dl húslevessel vagy vízzel. Visszatesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk.

Tovább 

 

network.huHozzávalók

(4 fős adag)

25 dkg csirkemellfilé

két különböző 40 dkg-os babkonzerv (tarkabab, fehér vagy vörös vesebab)

1-2 evőkanál olaj

6 dl kókusztej

4 közepes paradicsom

fél csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 piros kaliforniai paprika

1 teáskanál szárított zöldségkeverék vagy 1 darab bio leveskocka

1 teáskanál szárított kakukkfű

1 evőkanál curry

csili ízlés szerint

só

1 lime


A babot leszűröm, leöblítem, és papírtörlőre teszem.

Tovább 

network.hu

Szívrohamban elhunyt Keith Floyd, a televíziós műsorairól ismertté vált mesterszakács. A 65 évet élt sztárséf rendhagyó főzőműsoraival a nyolcvanas években lett népszerű, sajátos stílusa és heves vérmérséklete világszerte milliókat ültetett a képernyők elé és tett a főzés hívévé.

 

Forrás: m1

network.hu

Hurrá itt a szőlőszezon.

Szebbnél szebb szőlőfürtök kínálják magukat a zöldséges pultokon, használja ki a szőlő szezont, amíg lehet. Íme, három finom őszi szőlős recept a konyhába!

 

Szőlőleves:

Finom hűs őszi leves recept, amit érdemes kipróbálni a szőlő szezonban.

Hozzávalók: 50dkg szőlő piros fehér, 4 dl kefir, 15 dkg porcukor, 1 kanál főzés nélküli vaníliás pudingpor, só.

A szőlőt mossuk, meg majd szemezzük le. A szőlőszemeket tegyük bele egy turmixgépbe, és a cukorral együtt turmixszoljuk össze.

Tovább 

Új saját gyártású műsort készít a TV Paprika Casting – Ki lesz a TV Paprika új szakácsa? címmel. A tehetségkutató műsor végigköveti és bemutatja azt a folyamatot, ahogy közel hatszáz jelentkező közül kiválasztják a csatorna új képernyős szakácsát.

 

Itt nem elég, ha a jelentkezők jól tudnak főzni, a kamerák előtt is helyt kell állniuk, és szellemességüket, humorukat is bizonyítaniuk kell.
 
Amellett, hogy a játékosoknak ízletes és látványos ételeket kell készíteniük (akár adott alapanyagokból egy meghatározott ételt, akár saját a fantáziájukra bízzák, hogy mit hoznak ki egy kosár hozzávalóból, vagy bizonyos alapanyagokból), a zsűri tagjai a lehető legkülönfélébb módokon tesztelik a versenyzőket. 
 
A verseny:
 
A műsorban már csak a legjobb 12 versenyző vehet részt.

Tovább 

BAJOR IMRE árulja Kicsihuszárt nevű éttermét.

Bajor nagy hévvel vágott bele az étterem-bizniszbe, ám úgy tűnik, a válság őt sem kíméli.

Bajor bezárja az éttermét?
A színművész tavaly nyitotta a vendéglátóhelyet, de úgy tűnik, a válság őt sem kerülheti el. A Dob utcai pincehelyiséget Bajor állítólag százmillió forint körüli összegért árulja. Az étterem egyébként augusztusban már bezárni kényszerült, akkor ugyanis már látta a vezetőség, hogy sajnos nem megy tovább.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu