Recept: Recept...

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos, chilis brokkoli


Citromos, chilis brokkoliÜnnepi sültek és tavaszi családi, vendégváró ételek mellé ideális köret lehet a citromos, chilis brokkoli. Tálalás előtt 10 perccel gyorsan és egyszerűen elkészíthető..

Hozzávalók

  • 20 dkg brokkoli
  • 1 vörös chili, vékonyan szeletelve
  • Fél (fényezetlen) citrom reszelt héja
  • Fél ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsákra törjük. Hosszúszárú és lila brokkoli esetében a nagyobb darabokat félbevágjuk.
  2. Forró, sós vízben 2 percig blansírozzuk majd lecsurgatjuk.
  3. Az olajat egy wokban (vagy mély serpenyőben) felmelegítjük. Amikor füstölni kezd az olaj, hozzáadjuk a chili szeleteket, majd néhány másodperc múlva a brokkolit. Fedő alatt 3 percig pároljuk, közben a wokot egyszer-kétszer megrázzuk.
  4. Levesszük a fedőt, belekeverjük a citromhéjat és levet. Melegen, egyből tálaljuk.

Tippek

  • Blansírozás után érdemes jeges vízfürdőben tartani a brokkolit, így nem fő tovább és nem veszít a színéből.
  • Ideális köret egészben sült húsok mellé – pl sült csirke vagy töltött karaj. Továbbá remekül passzol egy ázsiai menübe is.
  • Különösen finom zsenge, hosszú-szárú brokkolival vagy lila brokkolival készítve (speciális alkalmakra megéri a felhajtást a beszerzésük!).

A citromos, chilis brokkoli nem csupán finom, de nagyon egészséges is, hiszen a brokkoli a szuperételek egyike. Méregtelenítés alatt is ajánlatos a fogyasztása.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon különleges lehet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu