Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rakott rétes receptje
Hozzávalók: 3 csomag réteslap, 10 dkg mák, 20 dkg cukor, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 50 dkg alma, 10 dkg dió, 3 dl tejföl, 2 tojás, 6 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 citrom haja.Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki. A tehéntúrót szintén áttörjük, belekeverjük a tojásokat, hozzáadunk 1 dl tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral, citromhéjjal ízesítjük.
|
|
13 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Spenótos rakott spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg spagetti
• 30 dkg darált marhahús
• 1 közepes fej hagyma
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 15 dkg gomba
• 20 dkg spenótlevél
• 20 dkg túró
• 3 tojás
• 2 szál újhagyma
• 1 dl olaj
• 5 dkg vaj
• só, frissen őrölt bors
A
spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy közepes serpenyőben
az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst
és a fokhagymát. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük az apróra
vágott gombát és újhagymát.
13 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizst 6 dl forró vízbe szórjuk. Befedjük és 25 percig kis lángon főzzük. Leszűrjük és egy nagy tűzálló tálba tesszük.
13 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
ÜGYES HASZNOS TANÁCSOK !
Érdemes elolvasni !
Jó, ha tudjuk....
1.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek
olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom,
hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben
tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt
könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Gitta
o 2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem,
így teszem zárható üvegbe.
Vegye ezt, ne azt! – Mindennapi vegyipari
Összegyűjtöttük a hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy bánjon óvatosan velük!
A boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektől, amelyekről természetesen azt sem tudjuk, miből vannak. Jóízűek, drágák, olcsók, feltűnőek és hétköznapiak egyaránt vannak köztük, az egyetlen közös bennük a titokzatos összetétel. A Men’s Health időt és fáradságot nem (de az Ön egészségét annál inkább) kímélve utánajárt, és táplálkozási szakemberek segítségével megvizsgálta, vajon miből is vannak a legveszélyesebb kosártöltelékek.
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy padlizsán
só
kb. 25 dkg mozarella
1 csokor friss bazsalikom
2 hámozott paradicsom konzerv
frissen őrölt bors
olívaolaj
reszelt parmezán
A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk és félretesszük lecsöpögni. Közben felszeleteljük vékonyan a mozarellát is. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük, felaprítjuk.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 2 hozzászólás
Csokis diós pite
A gyerekek kedvence lesz ez a finom diós csokoládés pite, amely egész évben remek édesség a családnak.
Hozzávalók: 20dk liszt,20dk vaj,30dk cukor,10 tojás,1cs sütőpor,20dk étcsokoládé bevonó,25dk dió. A vajat 15dk cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, 10dk csokoládét finomra aprítunk, és a durvára vágott dióval együtt a tojáshabba forgatjuk.
Bolgár brokkoli recept, receptek
Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
20 dkg liszt
4 dl sör
2 tojás
Só, őrölt szerecsendió
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A friss brokkolit gyengén
sós-ecetes vízben félig puhára főzzük. Közben lisztből tojással és sörrel sűrű
palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk. A jól lecsurgatott
brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás