Recept: Cékla...

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Cékla: a magyar Aloe Vera 

A sötétvörös, ízletes cékla több, mint étek: valódi gyógyír számtalan betegségre, és olyan adalékanyag-mentes vitaminbomba, amely sokkal többet ér, mint bármilyen mesterséges készítmény.

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és     vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.

 

A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben. Nyersen, reszelve vagy szeletekben egyaránt kellemes étel. A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb
éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen     salátaként, vagy reszelve fogyasztjuk. Ha fokozni szeretnénk az ízhatást, reszeljünk hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatunk! Ha nassolnánk valamit, rágcsáljunk szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.

Préseljük ki a levét!

A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használjunk. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-t fogyasszunk belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készítsünk friss és egészséges koktélt magunknak és barátainak. Tálaljuk köretként, főételként vagy     desszertként!

A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészíthetjük. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetünk vagy akár édességeket is süthetünk belőle. Lepjük meg őket változatos és egészséges ételekkel!    Gondolta volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitorta sikert fog aratni? Mindegy hogyan, de fogyasszunk minél több céklát! Nagyon egészséges, és láthatjuk, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használjuk ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen betegen töltenünk. Készítsük el ízlésünknek megfelelően a céklát, és fogyasszuk megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!

 

Receptek

 

Cékla saláta


Hozzávalók:

60 dkg cékla
3-4 db kisebb alma
1 vöröshagyma
2 kanál citromlé
1 evőkanálnyi méz
2 evőkanálnyi olívaolaj
kis só.

Elkészítés:

1.) Az alaposan megmosott céklát hámozzuk meg, öblítsük le, reszeljük vékonyra és tegyük be egy tálba.
2.) Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeljük hozzá, sózzuk meg, adjuk hozzá a citromlevet, az olíva olajat és a mézet. Forgassuk össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé

Sült cékla kecskesajt salátával


Hozzávalók:

tisztított bébi cékla
olíva olaj
néhány gerezd
fokhagyma
csipetnyi só
kevés céklalevél
aprított kecskesajt

Elkészítés:

1.) Vágjuk le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tegyük félre, mert később majd fel tudjuk használni.
2.) A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tegyük be egy lábasba, szórjunk rá egy kis sót, öntsünk rá egy kis olíva olajat, és pároljuk meg. Ezután az egészet tegyük be egy sütőbe, és 180 fokon süssük puhára.
3.) A kicsorduló céklalevet öntsük át egy tálba és adjuk hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal öntsük fel a levet.
4.) A saláta összeállítása: hámozzuk meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb.
5.) Vágjuk apró falatokra, adjuk hozzá a sajt darabokat, díszítsük a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsük le     az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kiszely Gyuláné üzente 13 éve

Köszi a recepteket, én almával sárgarépával és céklával gyümölcscentrin szoktam ivólevet csinálni. Nagyon szeretjük. Mindenkinek ajánlóm. Jó egészséget

Válasz

Deli Katalin üzente 13 éve

Köszönöm, jó ötlet, csak a céklás csokitorta receptet szeretném kérni. Légyszi, légyszi, légyszi !!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a recepteket.
Termett bőségesen cékla,ami a legjobb,legegészségesebb savanyúság.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu