Recept Blog: 2010. április

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei - 2010. április

Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval

 

Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely

A sütőt előmelegítettük 200 fokra.

Tovább 

network.hu

 

ALAPMÁRTÁSOK

 

Besamel mártás:             (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.

Veloutée mártás:            (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.

Hollandi mártás:             (Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 13 éve

Megint egy nagyon hasznos cikk.
Köszönjük szépen!

Tovább 

 

Ne fütyüljünk rá!

2009. január 02. | péntek

Címkék:Növénytermelés

Gyerekkoromban azt mondták: egyél sok sárgarépát, attól jobban tudsz fütyülni! Megfogadván a tanácsot, ettem is bőven, főleg nyersen, kihúzva a konyhakertből. Megszerettem, bár valószínűleg nélküle is megtanultam volna fütyülni, hiszen tudományos kísérletek nem bizonyították, hogy van-e összefüggés az A-vitamin-ellátás és a fütyülés között.

 

Egy biztos: ilyenkor, télen érdemes minél többet fogyasztani ebből a természetes vitaminforrásból.

Tovább 

 

Meggyes-mákos aranygaluska

network.hu

   Elkészítési idő: 90 perc
Energiatartalom: 1 adag: 470 kcal
A recept nehézségi foka:
A recept megjelent: Vidék Íze (2009/10)

Hozzávalók 4 személyre:

Meggyes-mákos aranygaluska
- 1 üveg meggybefőtt
- 20 dkg darált mák
- reszelt citromhéj
-
- 8 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 50 dkg finom liszt

Vaníliamártás
- 3 tojássárgája
- 2,5 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor


Meggyes-mákos aranygaluska
3 evőkanál liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Ez nagyon finom lehet. :)

Tovább 

 

Curry-fűszerkeverék:

network.hu

 

 

A curry fűszerkeverék, állandó alkotórészei: chili, mustármag, kömény, őrölt kurkuma és friss currylevelek. Egyes országokban más-más fűszerekkel is harmonizálják, de az alaprecept ugyanaz.
A világon leggyakrabban az indiait használják, hiszen India a minőségi fűszerek hazája.

A XIX. században Közép-Amerikába bevándorolt hinduk az Antillákon is
meghonosították. Ez a változat annyiban tér el az alapkeveréktől, hogy ánizsmagot és fahéjat is tartalmaz.

Tovább 

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfilé

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg pulykamellfilé
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
20 dkg túró
3 db tojás
3 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfiléA pulykamellből 4 szeletet vágunk, megsózzuk, és vékonyra klopfoljuk. A medvehagyma leveleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, kevés sóval és a túróval összekeverjük. Ezzel töltjük meg a hússzeleteket, panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Tovább 

Koleszterinszegény házi vaj


A dietetikus véleménye:

Remek recept azoknak, akik nem szeretik a margarint, de szív- és érrendszeri problémájuk van. Azonban ebből sem szabad mértéktelenül fogyasztani, mert magas kalória- és zsírtartalma van. A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!



  Idő:
 10 perc

Nehézség: 
könnyű
Hozzávalók:

25 dkg vaj
2,5 dl kefir
2,0 dl extraszűz olívaolaj
Elkészítése:

A szobahőmérsékletű vajat keverőtálba tesszük és géppel kicsit összekeverjük.

Tovább 

FűszernövényekKerti zsázsa: kár kihagyni!

Magyarországon ismert, de csak alig-alig fogyasztott növény. Pedig érdemes lenne felfedezni: értékes tápanyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag, és két-három hét alatt már szedhetővé nevelhető.

Ismerjük meg! A keresztesvirágúak családjának zsázsa nemzetségébe tartozó kerti zsázsa (Lepidium sativum) Európa-szerte ismert, termesztett, étkezésre is felhasznált növény.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu