Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Meggyes-mákos aranygaluska
3 evőkanál
liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt
készítünk. A tojássárgájákat 5
dkg cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a maradék tejet, amiben
feloldottunk egy csipet sót. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, és abba
öntjük a hozzávalókat
a megkelt kovásszal együtt. A tésztát fakanállal hólyagosra verjük, és
hozzáöntünk 6 dkg olvasztott vajat, amivel megint jól eldolgozzuk.
Egy órát kelni hagyjuk, utána kiborítjuk, ellapogatjuk, és közepes
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kizsírozott tortaformába vagy kisebb
tepsibe lerakunk egy sort, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a
reszelt
citromhéjjal elkevert cukrozott darált mákkal és a lecsepegtetett,
magozott meggybefőttel. Ismét tészta,
mák, meggy következik, amíg tart a hozzávalókból; a felső sor tészta
legyen. Újból megkelesztjük, és közepesen
meleg, 180 fokos sütőben megsütjük.
Vaníliamártás
A
vaníliamártáshoz 3 evőkanál tejszínnel simára keverjük a
tojássárgájákat. A többi tejszínt felforraljuk a kristálycukorral és a
vaníliás cukorral vagy a vanília kikapart belsejével. A forró tejszínt a
tojássárgájás
tejszínhez öntjük, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg
langyosra hűl.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!