Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legjobb ételek a rák megelőzésére
"Edd meg a brokkolidat, egészséges!" -
biztosan hallotta vagy mondta már Ön is ezt a mondatot. Ami azt illeti,
igaz is. Ha több brokkolit, citrusfélét, hagymát és szójababot
fogyaszt, az segíthet abban, hogy megvédje magát a ráktól.
Nem csak a bennük fellelhető tápanyagok miatt... valószínűleg inkább az
ezekben az ételekben megtalálható kémiai anyagok miatt.
"Fitokemikáliáknak" nevezzük őket , ami növényi hatóanyagokat jelent. Többszáz található meg belőlük a növényi ételekben. A fitokemikáliák közé tartoznak például a brokkoliban fellelhető indolok, valamint a szójababban található genistein.
Miért jó sok zöldséget, gyümölcsöt enni?Az elmúlt 20 évben a tudósok az egész világon egybehangzóan arra jutottak, hogy azok az emberek, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek, ritkábban betegszenek meg rákban. Hogy ennek mi az oka, azt pontosan nem tudjuk.
Az állatoknál bizonyított az összefüggésEgyelőre nem tudjuk bizonyítani, hogy teljes mértékben a zöldségek és gyümölcsök felelősek a rák megakadályozásáért, de abban biztosak vagyunk, hogy fontos szerepet játszanak benne. Ha állatoknak zöldséget és gyümölcsöt adnak, mielőtt karcinogén (rákkeltő) anyagoknak teszik ki őket, kisebb valószínűséggel fog rák kialakulni bennük.
Mi a helyzet az emberekkel?Az emberekre vonatkozóan nincs hasonló bizonyítékunk, amely egyértelmű kapcsolatra mutatna rá.
Mely növényi ételek a legjobb rákmegelőzők?Itt csak néhányat sorolunk fel a sokat
tanulmányozott növényi hatóanyagok közül:
A növényi hatóanyagtartalom szempontjából teljesen mindegy. A konzerv, fagyasztott termék vagy zöldség-/gyümölcslé ugyanúgy tartalmaz egy jó nagy adag fitokemikáliát. Ugyanakkor a nyers vagy párolt zöldség biztosítja a legjobb tápanyagértéket.
A növényi hatóanyagok tabletta formájában is elérhetők?Egyelőre nem, talán majd 10 év múlva. Persze néhány, kapszulába zárt összetevő nem fogja biztosítani az Ön számára azt a többszáz, védelmet biztosító előnyös tulajdonságot, amelyet a növényi ételek igen. A legjobb megoldás tehát, ha a növényi hatóanyagokhoz sokféle növényi étel napi fogyasztásával jut hozzá. Kezdje el ma!
Egészségére!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!