Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az itt megadottakat később nem tudod módosítani.
Kérdések, Kérések | 5 | 5 éve Kovács Brigitta |
Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyag elég hozzá ezeket a recepteket szeretem.. Mindig frissen be lehet szerezni bárhol. https://www.ujsagomat.hu/spar/ A lakásom mellett van több hipermarket is,de mi
RÉGI NÉPI ÉTELEK | 14 | 11 éve kovács gyuláné |
ez olyan mint a pásztor tarhony krupli és tarhonya kell hozzá
MAGYAR KONYHA [szavazás] | 4 | 14 éve Csillag Virág |
Ez nagyon jó!
A nagyüzemibe a háziból: szívünket, lelkünket, emberszeretetet, szakmai hozzáállást
Egy konyhai praktikagyűjteményt találsz itt: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/konyhai-fortelyok_-praktikak/praktikagyujto
Sziasztok! Elnézést, hogy az oldalhoz nem illő témában írok, és ha ez sért bármilyen szabályzatot, akkor nyugodtan moderáljátok ki, vagy hagyjátok figyelmen kívül… A Szegedi Tudományegyetem végzős pszichológus hallgatója vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni a diplomamunkámhoz. Az alábbi linken érhető el a szakdolgozatommal kapcsolatos kérdőív, amely a benyomásalkotás egyes elemeit és összefüggéseit vizsgálja. A kitöltési idő maximum 5 perc! Egy pár másodperces videofelvételt kell megtekinteni (a hölgyeknek egy férfiról, a férfiaknak egy hölgyről), és véleményt mondani, előre meghatározott kérdések mentén. http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=HOINMM_59c85d22 Mindenkinek előre is nagyon-nagyon köszönöm a segítséget és boldog új évet kívánok! Anna
Mit készíthetünk ebből a sokszínű zöldségből? Fogyaszthatjuk hús helyett, készíthetünk belőle köretet, de akár könnyű salátába is kockázhatjuk. A lelkes húsfogyasztókat érdemes rábeszélni egy-egy zöldségből készült ételre; bár sokuk szerint semmi sem elég laktató, ami nem húsból készül. Bebizonyítjuk, hogy padlizsánból (más néven tojásgyümölcsből) nagyon finom ételek főzhetők, s éhesek sem maradunk! Rántott sertésborda helyett A rántott padlizsán egyszerű és gyors étel, utána pedig pont olyan érzésünk van, mintha egy szelet rántott sertésbordát ettünk volna ebédre. Mosás után hámozás nélkül vágjuk fél centiméteres karikákra (keresztirányban) vagy szeletekre (hosszirányban) a zöldséget. A zöld szárat és a termésre boruló csészeleveleket vágjuk le, de vigyázzunk, mert némelyik fajtáén apró tüskék lehetnek. A felszeletelt padlizsánt ezután sóval és borssal bőven megszórjuk, majd fél órára félretesszük egy magasabb falú tálban. A zöldség húsa a só hatására tetemes mennyiségű folyadékot fog veszteni, amely összegyűlik a tál alján. Az ízesített tojásgyümölcs-szeletekről a vizet papír törlőkendővel óvatosan leitatjuk, majd szép sorban lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, végül pedig forró olajban hirtelen barnára és ropogósra sütjük. Egy-egy szeletnek 4-5 perc elég a serpenyőben. A rántott padlizsánszeleteket zöldség- vagy burgonyakörettel érdemes enni, savanyúságot csak az igazi vegák kívánnak hozzá. Tölteni is lehet Hogyan tölthetjük meg a padlizsánt? Nagyjából úgy, mint akármelyik zöldséget – a töltelék elkészítésekor nyugodtan használjuk fantáziánkat. Kiindulni a megmosott, de meg nem hámozott, hosszában félbevágott padlizsánból érdemes, amelyben késsel üreget faragunk. Olívaolajjal meglocsoljuk, sóval és a töltelékben használt fűszerekkel megszórjuk. Ez után jöhet a belevaló! Tölteléket készíthetünk darált húsból, apróra vágott zöldségekkel és főtt tojással tarkítva. A padlizsánhoz leginkább illő fűszerek a petrezselyemlevél, a kakukkfű, az oregánó, a bors és a szerecsendió. A megtöltött félpadlizsánokat lelocsoljuk reszelt sajttal gazdagított tejföllel vagy lisztből, vajból és tojás sárgájából főzött besamell mártással, majd sütőben az egészet pirosra sütjük. A padlizsánnak a grillrácson is helyet kell kapnia! (Fotó: Kaldeneker György) A kép nagy méretben (676 Kbyte) letölthetõ itt. Tekert padlizsán-finomságok Hihetetlenül finom és percek alatt elkészülő könnyű vacsit főzhetünk, ha a padlizsánszeleteket egy sütőpapírra fektetve, megsózva és olívával meglocsolva kisütjük, majd a puha, sült szeletekre bacon szalonnát fektetünk. Erre az alapra teszünk egy kanálnyit az apróra vágott, vajon megsütött zöldségekből (sárgarépa, cukkíni, kínai kel, hagyma), majd a szeleteket feltekerjük. Átszúrjuk hústűvel, és tepsiben magas hőmérsékleten pár perc alatt szép barnára pirítjuk. Köretként is bátran kínálhatjuk a jobb étvágyú vendégeknek. Jó étvágyat!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu