Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei

 

Curry-fűszerkeverék:

network.hu

 

 

A curry fűszerkeverék, állandó alkotórészei: chili, mustármag, kömény, őrölt kurkuma és friss currylevelek. Egyes országokban más-más fűszerekkel is harmonizálják, de az alaprecept ugyanaz.
A világon leggyakrabban az indiait használják, hiszen India a minőségi fűszerek hazája.

A XIX. században Közép-Amerikába bevándorolt hinduk az Antillákon is
meghonosították. Ez a változat annyiban tér el az alapkeveréktől, hogy ánizsmagot és fahéjat is tartalmaz.

Tovább 

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfilé

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg pulykamellfilé
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
20 dkg túró
3 db tojás
3 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfiléA pulykamellből 4 szeletet vágunk, megsózzuk, és vékonyra klopfoljuk. A medvehagyma leveleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, kevés sóval és a túróval összekeverjük. Ezzel töltjük meg a hússzeleteket, panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Tovább 

 
Koleszterinszegény házi vaj


A dietetikus véleménye:

Remek recept azoknak, akik nem szeretik a margarint, de szív- és érrendszeri problémájuk van. Azonban ebből sem szabad mértéktelenül fogyasztani, mert magas kalória- és zsírtartalma van. A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!



  Idő:
 10 perc

Nehézség: 
könnyű
Hozzávalók:

25 dkg vaj
2,5 dl kefir
2,0 dl extraszűz olívaolaj
Elkészítése:

A szobahőmérsékletű vajat keverőtálba tesszük és géppel kicsit összekeverjük.

Tovább 

FűszernövényekKerti zsázsa: kár kihagyni!

Magyarországon ismert, de csak alig-alig fogyasztott növény. Pedig érdemes lenne felfedezni: értékes tápanyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag, és két-három hét alatt már szedhetővé nevelhető.

Ismerjük meg! A keresztesvirágúak családjának zsázsa nemzetségébe tartozó kerti zsázsa (Lepidium sativum) Európa-szerte ismert, termesztett, étkezésre is felhasznált növény.

Tovább 

Tojás Teszt Melyiket vegyük? Megtévesztenek minket?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete tojástesztjében 20 különféle dobozos tojást vizsgált meg. A vizsgálatba a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható 6 illetve 10 darabos kiszerelésű tojásokat vonták be.

tojásMit vizsgáltak?

A termékeket fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi szempontok alapján rangsorolták.

A pontozásnál azt vették figyelembe, hogy a csomagoláson és a tojásokon feltüntetett információk megfelelnek-e az előírásoknak, valamint előfordul-e olyan név vagy kép a csomagoláson, amely a ténylegestől eltérő (állatvédelmi szempontból jobb) tartásmódra utal, vagyis megtévesztő.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Ez most nagyon aktuális. Köszönjük szépen!

Tovább 

Felháborító!!!

  2010-03-26 12:36:29, Péntek
 
 
Több tonna pacalt vontak vissza a forgalomból

Több tonna pacalt vont ki a forgalomból itthon a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a napokban.

Tovább 

Szendvicsek az uzsonnástáskában

fofoto5 Néhány gyerkőc reménye ellenére – idén sem húzták el a kutyák az iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?”

A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 14 éve

Ebben teljesen igazad van.

Tovább 

 

network.hu

 

Gyógyító zöldségek a Napsugár Életház kertjéből: a cékla
Vérszegénységgel küzdesz?

Utolsó hozzászólás

nyako laszlone judit üzente 14 éve

Köszünüm a cékla recepteket,nagyon finomak.

Tovább 

Zöldségek az életünkben

avagy, melyik zöldség mire van a legjobb hatással...

network.hu

Bab:

1. terápiás haszna elsősorban gazdag nukleinsav- (ezekből épülnek fel a fehérjék) és fehérjetartalmában rejlik, ezzel serkenti a sejtek fehérje-anyagcseréjét, ezáltal regenerálódnak a sejtek,

2. az anyagcsere szabályozója,

3. segít a máj-, vese-, hólyagbajokban (a zöldbab kifejezetten ajánlott májbetegségeknél, a fekete babok vese és hólyag betegségeknél),

4. Ázsiában hagyományosan a tápcsatorna, vérkeringés betegségeinek megelőzésére, a lép és a hasnyálmirigy csökkent működésénél használják,

5.

Utolsó hozzászólás

Szilagyi Tünde üzente 14 éve

Nagyon jó,köszönjük szépen,sok új dolgot megtudtam!

Tovább 

ViMiZo kisokos

 

 

  • Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
  • Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
  • Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu