Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei

Hús hentelés nélkül, öt éven belül
Rég várt technológiát valósítottak meg holland kutatók: sikeresen állítottak elő ("növesztettek") valódi disznóhúst anélkül, hogy ehhez egyetlen disznót is le kellett volna ölniük. Ez persze még csak az első lépés, és bőven van még mit tökéletesíteni az eljáráson, de mindenképpen rendkívül ígéretes kezdet.

 A frissiben előállított mesterséges disznóizom-szövetük persze még nem igazán ehető - ők maguk is "nyúlósnak", "ragacsosnak" titulálták, ami nem is csoda: miután az izomszövet soha nem lett semmiféle munkára fogva, igencsak "löttyedt" is lett.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Tényleg érdekes cikk.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Tovább 

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 7 tojás,
  • 25 dkg hámozott darált mandula,
  • 1,5 dkg zsemlemorzsa,

a forma kikenéséhez:

  • 2 dkg vaj,

a krémhez:

  • 5 dkg étcsokoládé,
  • kb. 1 dl meleg víz,
  • 10 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 12,5 dkg vaj,

a tetejére:

  • 1 maréknyi csokoládédara

Elkészítése: A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük. 4 dekányit kiveszünk belőle és 6 tojássárgájával habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is belekeverjük.

Tovább 

 

network.hu




 

HOZZÁVALÓK:

15 dkg liszt
2 tojás
2-2 evőkanál cukor és olaj
3 dl tej
1 citrom


A krémhez
3 citrom
3 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj

A díszítéshez
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük, és 30 percig állni hagyjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk. A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromok levét és reszelt héját kislábasban fakanállal simára keverjük, majd kislángon sűrűre főzzük. Szitán áttörjük, és a vajjal simára keverjük.

Utolsó hozzászólás

jago melinda üzente 15 éve

EZ ISTENI LEHET,ES KONNYU ELKESZITENI IS!!!!!!

Tovább 

Hozzávalók:

10 db tojás
20 dkg sajt
5 dkg főtt sonka
3 dl tejszín
4 dl tejföl
só, bors


Elkészítése:

Főzzük meg keményre a tojásokat, majd vágjuk ketté őket, és vegyük ki a sárgájukat. Egy tálba tegyük a sárgát, és keverjük ki tejföllel, tejszínnel, reszelt sajttal, illetve az apróra vágott sonkával. Ezt a tölteléket töltsük vissza a tojásokba. A tetejére még reszelhetünk egy kevés sajtot. Tegyük tűzálló tálba, és mehet be a sütőbe 15 percre alacsony hőfokra.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

krumpli, kétféle sajt (trappistát és karavánt használtam), bacon szalonna

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, három felé vágjuk, majd "összerakjuk" krumpli-sajt-krumpli-sajt-krumpli, és a szalonnával áttekerjük, fogpiszkálóval "összetűzzük". Tepsibe rakjuk, és addig sütjük míg a sajt megolvad, a szalonna megpirul.

 

Forrás: Csibe a konyhában

Utolsó hozzászólás

Németh László üzente 15 éve

Ez nagyon fonom. Önnáló ételnek vagy köretként is jó.

network.hu

Hozzávalók:

4 kispoharas joghurt (natúr vagy éppen olyan amilyen gyümölcsel töltöd) 0,5 dl habtejszín, cukor, zselatin vagy habfix, gyümölcs (amilyet akarsz, de ajánlom a barackot, epret, erdeigyümit), babapiskóta (kb. 20-30 db)

 

Elkészítés:

A joghurtot ízlés szerint cukorral keverd el. A habtejszínt felvered és beleteszed keverés közben a habfixet vagy utána a zselatint. Ha ez kész, összekevered az egészet.
Tortaforma alját kirakod piskótával, ráteszed a gyümölcsöt és jöhet a massza.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:

- 8 db csirkecomb
- 5 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 5 evőkanál finom liszt
- 2 db tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál erőspaprika-krém
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál Piros arany
- ízlés szerint só
- igény szerint étolaj
- 2 db zöldpaprika
- 1 db erős paprika
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 db padlizsán
- 1-3 db paradicsom

 

 

 

Elkészítése:

 Először a csirkecombokat pácoltam be az összenyomott fokhagyma, erőspaprikakrém, mustár, Piros Arany keverékével.

Tovább 

 

A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő szövegre!): http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/reszelt-turos

 

network.hu

 

network.hu

Hozzávalók
A piskótához:
5 tojás

15 dkg cukor

8 dkg liszt

4 dkg keményítő

1 kávéskanál citromlé
A krémhez:
50 dkg túró

2,5 dl tejszín

cukor

1 ananászkonzerv

 

 

A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeverés), és egy tepsit (a sütőhöz valók közül) kibélelek sütőpapírral. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a citromlével félig felverem, hozzáadom a cukor felét, és kemény fényes habbá verem, kb. olyan kell legyen, mint a habcsók-massza.

Tovább 

Hozzávalók:

8 vékony bélszínszelet,
25 deka gomba,
só,
10 deka vaj,
törött bors,
egy tojásfehérje.


Elkészítés:
A bélszínszeleteket vékonyra kiverjük és megborsozzuk. Apróra vágjuk a gombát, és 5 deka vajban, sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét teljesen el nem főtte. Ezután a gombát négy hússzelet közepére halmozzuk (a szélén ujjnyi széles húscsík maradjon, ezt kenjük meg tojásfehérjével), ráborítjuk a másik négy hússzeletet, és a széleket összenyomkodjuk, hogy jól összeragadjanak.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu