Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a tésztához:
a forma kikenéséhez:
a krémhez:
a tetejére:
Elkészítése: A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük. 4 dekányit kiveszünk belőle és 6 tojássárgájával habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is belekeverjük.
|
|
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi
sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük, és
30 percig állni hagyjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk.
A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromok levét és reszelt héját
kislábasban fakanállal simára keverjük, majd kislángon sűrűre főzzük.
Szitán áttörjük, és a vajjal simára keverjük.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
10 db tojás
20 dkg sajt
5 dkg főtt sonka
3 dl tejszín
4 dl tejföl
só, bors
Elkészítése:
Főzzük meg keményre a tojásokat, majd vágjuk ketté őket, és vegyük ki a
sárgájukat. Egy tálba tegyük a sárgát, és keverjük ki tejföllel,
tejszínnel, reszelt sajttal, illetve az apróra vágott sonkával. Ezt a
tölteléket töltsük vissza a tojásokba. A tetejére még reszelhetünk egy
kevés sajtot. Tegyük tűzálló tálba, és mehet be a sütőbe 15 percre
alacsony hőfokra.
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
krumpli, kétféle sajt (trappistát és karavánt használtam), bacon szalonna
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, három felé vágjuk, majd "összerakjuk" krumpli-sajt-krumpli-sajt-krumpli, és a szalonnával áttekerjük, fogpiszkálóval "összetűzzük". Tepsibe rakjuk, és addig sütjük míg a sajt megolvad, a szalonna megpirul.
Forrás: Csibe a konyhában
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kispoharas joghurt (natúr vagy éppen olyan amilyen gyümölcsel töltöd) 0,5 dl habtejszín, cukor, zselatin vagy habfix, gyümölcs (amilyet akarsz, de ajánlom a barackot, epret, erdeigyümit), babapiskóta (kb. 20-30 db)
Elkészítés:
A joghurtot ízlés szerint
cukorral keverd el. A habtejszínt felvered és beleteszed keverés közben
a habfixet vagy utána a zselatint. Ha ez kész, összekevered az egészet.
Tortaforma alját kirakod piskótával, ráteszed a gyümölcsöt és jöhet a massza.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése:
Először
a csirkecombokat pácoltam be az összenyomott fokhagyma,
erőspaprikakrém, mustár, Piros Arany keverékével.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő szövegre!): http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/reszelt-turos
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók
A piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
8 dkg liszt
4 dkg keményítő
1 kávéskanál citromlé
A krémhez:
50 dkg túró
2,5 dl tejszín
cukor
1 ananászkonzerv
A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeverés), és egy tepsit (a sütőhöz valók közül) kibélelek sütőpapírral. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a citromlével félig felverem, hozzáadom a cukor felét, és kemény fényes habbá verem, kb. olyan kell legyen, mint a habcsók-massza.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
8 vékony bélszínszelet,
25 deka gomba,
só,
10 deka vaj,
törött bors,
egy tojásfehérje.
Elkészítés:
A bélszínszeleteket vékonyra kiverjük és megborsozzuk. Apróra vágjuk a
gombát, és 5 deka vajban, sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg
saját levét teljesen el nem főtte. Ezután a gombát négy hússzelet
közepére halmozzuk (a szélén ujjnyi széles húscsík maradjon, ezt kenjük
meg tojásfehérjével), ráborítjuk a másik négy hússzeletet, és a
széleket összenyomkodjuk, hogy jól összeragadjanak.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás