Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
60 dkg karaj
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek. paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
só
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, besózzuk. Egy kisebb tepsit
kikenünk olajjal, majd kibéleljük vékony szalonnaszeletekkel. Erre
tegyünk hagymakarikákat, s a végén jöhetnek a hússzeletek. A tetejét
kenjük meg paradicsompürével, amit keverjünk ki fokhagymával, így jobb
ízt ad a húsnak. A tetejére pedig helyezzünk egy-egy szelet
paradicsomot.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg vaj
4 tojás
Elkészítése:
Egy lábasban keverjük el a lisztet a sütőporral, majd öntsünk hozzá
cukrot, vaníliás cukrot és a darált mandula egy részét. A többit majd
díszítésként a végén rászórjuk. Ízesítsük fahéjjal, majd pedig
locsoljuk rá a felolvasztott vajat. Keverjük jól össze, majd pedig
egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s gyúrjuk össze a tésztát.
|
|
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
![]() |
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg sajt
só, törött bors
Elkészítése:
A darált húst keverjük össze a tojással és a lereszelt hagymával.
Ízesítsük sóval, borssal. Gyúrjuk össze a masszát, majd helyezzük
alufóliára. Osszuk el a tésztát rajta egyenletesen, és helyezzünk rá
vékony szelet sajtokat, és az alufóliával együtt tekerjük fel. Tegyük
be a sütőbe 30 percre, hogy megsüljön a hús.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A tésztához:
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 80 dkg pulyka felsőcomb filé, só, fekete bors, olaj, 25 dkg csiperkegomba, 2 szál rozmaring, 1 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl.
A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A szeleteket tálra szedjük, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringleveleket. Felöntjük a fehérborral, valamint 3 dl húslevessel vagy vízzel. Visszatesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk.
(4 fős adag)
25 dkg csirkemellfilé
két különböző 40 dkg-os babkonzerv (tarkabab, fehér vagy vörös vesebab)
1-2 evőkanál olaj
6 dl kókusztej
4 közepes paradicsom
fél csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 teáskanál szárított zöldségkeverék vagy 1 darab bio leveskocka
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál curry
csili ízlés szerint
só
1 lime
A
babot leszűröm, leöblítem, és papírtörlőre teszem.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Szebbnél szebb szőlőfürtök kínálják magukat a zöldséges pultokon, használja ki a szőlő szezont, amíg lehet. Íme, három finom őszi szőlős recept a konyhába!
Szőlőleves:
Finom hűs őszi leves recept, amit érdemes kipróbálni a szőlő szezonban.
Hozzávalók: 50dkg szőlő piros fehér, 4 dl kefir, 15 dkg porcukor, 1 kanál főzés nélküli vaníliás pudingpor, só.
A szőlőt mossuk, meg majd szemezzük le. A szőlőszemeket tegyük bele egy turmixgépbe, és a cukorral együtt turmixszoljuk össze.
Új saját gyártású műsort készít a TV Paprika Casting – Ki lesz a TV Paprika új szakácsa? címmel. A tehetségkutató műsor végigköveti és bemutatja azt a folyamatot, ahogy közel hatszáz jelentkező közül kiválasztják a csatorna új képernyős szakácsát.
Itt nem elég, ha a jelentkezők jól tudnak főzni, a kamerák előtt is
helyt kell állniuk, és szellemességüket, humorukat is bizonyítaniuk
kell.
Amellett, hogy a játékosoknak ízletes és látványos ételeket kell
készíteniük (akár adott alapanyagokból egy meghatározott ételt, akár
saját a fantáziájukra bízzák, hogy mit hoznak ki egy kosár
hozzávalóból, vagy bizonyos alapanyagokból), a zsűri tagjai a lehető
legkülönfélébb módokon tesztelik a versenyzőket.
A verseny:
A műsorban már csak a legjobb 12 versenyző vehet részt.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás