Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
A piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
8 dkg liszt
4 dkg keményítő
1 kávéskanál citromlé
A krémhez:
50 dkg túró
2,5 dl tejszín
cukor
1 ananászkonzerv
A
sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeverés), és egy tepsit (a sütőhöz
valók közül) kibélelek sütőpapírral. A tojásokat szétválasztom, a
fehérjéket a citromlével félig felverem, hozzáadom a cukor felét, és
kemény fényes habbá verem, kb. olyan kell legyen, mint a
habcsók-massza. A tojássárgájákat a cukor másik felével, és 2 evőkanál
hideg vízzel szintén habosra keverem. A lisztet és a keményítőt egy
tálba szitálom, és összekeverem. Apránként beleforgatom a
tojássárgájába a tojáshabot és a keményítős lisztet. Lehet kézi
habverővel, meg lyukas fakanállal, én egy egyszerű tortalapátot szoktam
ehhez használni. A kész masszát a tepsibe öntöm, elsimítom, hogy
egyenletesen vastag legyen mindenhol, és 8-10 perc alatt megsütöm. A
tepsiben hagyom kihűlni.
A
krémhez a tejszínt 3 teáskanál cukorral kemény habbá verem, az
ananászkonzervet lecsöpögtetem, és félrerakom a levét. A túróhoz ízlés
szerint cukrot és egy kevés ananászlevet keverek (pár evőkanálnyi kell
csak), akkor jó ha már nem morzsálódik, de még nem is nagyon krémes,
mert akkor a végeredmény túl folyós lehet. Végül beleforgatom a
tejszínhabot. A piskótát vonalzó segítségével 3 ugyanolyan széles
csíkra vágom. Az elsőt megkenem a krém kb. harmadával, megszórom
ananásszal, erre megint piskóta, krém, ananász jön, végül befedem az
utolsó piskótalappal. A maradék krémmel (akkor jó, ha ez az utolsó a
legnagyobb harmad) megkenem a torta tetejét és oldalát, és a tetejére
szórok még egy kis darabolt ananászt. Tálalás előtt pár órára hűtőbe
teszem.
Forrás: NőiLapozó
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KUGLER TORTA
JOGHURT TORTA
RESZELT TÚRÓS LEPÉNY