Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
a tésztához:
a forma kikenéséhez:
a krémhez:
a tetejére:
Elkészítése: A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük. 4 dekányit kiveszünk belőle és 6 tojássárgájával habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Mind a 7 tojás fehérjéből kemény habot verünk, közben a maradék vaníliás porcukrot is beleszórjuk, és a tojásos masszába forgatjuk. Az egészet egy kivajazott, kb. 23 centi átmérőjű tortakarikába simítjuk, és közepesen forró sütőben (180; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 perc alatt szép világosra sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Ha kihűlt, lapjában kettéhasítjuk. Az étcsokoládét megreszeljük, a meleg vízben kevergetve föloldjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. A porcukrot a vaníliás cukorral összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük, azután apránként az olvasztott csokoládéhoz adjuk. A tortát ezzel a krémmel töltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. Végül csokoládédarával megszórjuk. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük.
Forrás: wikibooks
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
RÉNSZARVAS MUFFIN
JOGHURT TORTA
ANANÁSZOS TÚRÓTORTA
MANDULÁS LEPÉNY