Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1470 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha klub hírei

Fűszer lista

network.hu

 

Fűszernév szerint rendezve olvashatjuk, mihez is használhatjuk az adott fűszert. Pheadra állította össze.
Áfonya vadas mártások, dzsem, bor
Ánizs főzelékek, édes rizs, sütemények, pudingok, mártások, gyümölcslevesek
Babérlevél levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka, káposzta eltevésénél
Bazsalikom levesek, fehérbab, főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, paradicsom és paradicsomos ételek
Boróka főzelékek saláták, húsételek, pácok vadpástétomok, savanyú káposzta
Bors levesek, főzelékek, húsételek, saláták, mártások pácok
Borsika fű hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposzta, saláták, húsos és gombás ételek, majonézek, bors pótlására
Borsmenta töltelékek, gyümölcssaláták
Cayenni bors sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos, tojásos ételek, mártások savanyúságok
Citrom gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek szárnyas és vadas ételek, ecet helyett is!

Tovább 

Cukor nélkül, de édesen: természetes édesítők

Karetka Zsófia
2010. I március I 06.

Mivel úgy látjuk, még mindig nagyon sokan és sok helyen használnak finomított cukrot, és szeretnénk, ha egy kicsit egészségesebben élne mindenki, összeszedtünk néhány édesítőszert, amelyekkel a fent nevezett "ellenséget" helyettesíteni lehet. Száz százalékban természetes eredetű édesítők jönnek, semmi mesterséges adalékanyag.

Ha édes ízre vágyunk, nem kell feltétlenül a cukorhoz nyúlnunk, akkor sem, ha idegenkedünk (jegyezzük meg, joggal) a mesterséges édesítőszerektől.

Tovább 

 

RIZS
(Oriza sativa L.)

A rizs a búza után az emberiség leggyakrabban fogyasztott tápláléka. A trópusi, szubtrópusi éghajlat jellemző növénye, igen vízigényes. Forgalomba kerül hántolatlanul, ez a barna rizs, valamint hántolva, melyek fényezett és fényezetlen változatban ismertek. A maghéj eltávolításakor csökken a rizsszem fehérje-, B-vitamin és ásványianyag-tartalma, ezért táplálkozás-élettani szempontból a barna rizs értékesebb, bár (túlzott mennyiségben fogyasztva) a héjában lévő fitinsavak gátolják pl.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon érdekes, amit hoztál.
Esetleg érdemes lenne a tönkölybúzáról is beszélni.

Tovább 



HAJDINA
(Fagopyrum esculentum Moench)
más néven: pohánka (szlovák, magyar), haricska, tatárka (magyar), grecsnyevaja kasa (orosz), kasza gryczana (lengyel), soba (japán), buckwheat (angol) sarrasin (francia), grano saraceno (olasz)
Kásanövény. Kultúrába vétele valószínűleg Közép-Ázsiában (Nepál és Kína határvidéke) történt. Előbb K-Ázsiában terjedt, csak a középkor végén ismerték meg Európában (15. sz.), ahol a mérsékelt égövben (Oroszo., Lengyelo., Németo., Németalföld, É-Franciao.) kezdték termeszteni.

Tovább 

Vöröslencse leves bulgurral

network.hu

 

Hozzávalók: 2 sárgarépa, 10 dkg vöröslencse, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerzöld, 2 csipet őrölt római kömény, 2 ek.olaj, 3 ek. bulgur, ízlés szerint só, bors, bio ételízesítő

A répát megpucolom, karikákra vágom majd egy lábasba olajat teszek. Ezen átforgatom a répát, felöntöm vízzelé s hagyom majdnem teljesen puhára főni. Közben ízesítem sóval, borssal és a vegetával. Amikor a répa már csak éppen roppanós beleszórom a lencsét és a római köményt.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Finom lehet. :)

Tovább 

Vitalitás kenyér


Nyakunkon a tavasz, s a tavasszal együtt a télen felszedett kilók... Sokan kétségbeesetten válogatunk a különböző fogyokúrák között, hogy az egyre lengébb öltözetünkben a nyári - vagy rég nem látott - alakunkat érezzük újra.


Egy - nekem - jól bevált receptet szeretnék megosztani Veled, kedves olvasó!
Felejtsük el a péksüteményeket egy kis időre! A fehér kenyér, zsömle, stangli, pogácsa és társaik az ízlelőbimbóinkon kívül nem barátai a szervezetünknek.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Köszönöm, nagyon jónak tűnik. Ki fogom próbálni.

Tovább 

A szaftos csirkemell előállításának titka

Ízbolygó         Címkék: csirkemell, kaja, recept, sütés, szalmonella 5 hozzászólás

Ízbolygó végre elárulja, hogyan lehet a csirkemellet megsütni úgy, hogy szaftos és omlós legyen a végeredmény. Tévhitek eloszlatása és a megoldások itt.

A csirkemell hálátlan darab, legalábbis olyan szempontból, hogy ritkán lehet beleszaladni finom, szaftos, omlós példányokba.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Köszönöm, hogy a szalmonelláról is írtál!

Tovább 

Fűszer trükkök a konyhában!

PostDateIcon2010. január 06. szerda, 11:01 | PostAuthorIconÍrta: Kertvarázs magazin |

A fűszereket minden nap használjuk, legtöbbször rutinból szórjuk az ételbe. Bemutatunk néhány ügyes trükköt, amivel az ételek még finomabbak és zamatosabbak lesznek.

A friss fűszernövényt mindig csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsuk vagy vágjuk az ételbe, mert így megőrzik táp és vitamintartalmukat. A fűszernövényeket soha ne vágjuk túl apróra.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Köszönöm szépen!
Nagyon jó és hasznos cikk.

Tovább 

Mi az a Shiitake?

Talán valami játék? Vagy szabadidősport? Nem.


A shiitake az egyik legrégebben ismert gombafaj. Japánban és Kínában kezdték a termesztését, már több mint 2000 éve fogyasztják. A shiitake szó jelentése: pasaniafa (shii) gomba (take), mivel a pasaniafa elhalt kérgén él meg. Amikor Európában is megkezdték a termelését, kiderült, hogy a bükkfán, a tölgyfán vagy a gesztenyefán is szépen fejlődik.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek.
Az egyik kedvencem a shiitake gomba.

Tovább 

Mi fán terem az aligátorkörte?

Közép-Amerikában számos névvel illetik ezt a kissé dióízű, zsíros gyümölcsöt: aligátorkörte, heregyümölcs vagy avokádó. Amikor a piacon vagy a szupermarketben megpillantottad az avokádót, elgondolkodtál rajta, hogy mi fán terem?


Mivel a gyümölcsök párosával csüngnek a fán, ezért aztékul „ahuacatl” a neve, ami annyit jelent: „herefa”.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Avokádókrém:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/gyors-reggelik-es-vacsorak/avokadokrem

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu