Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szendvicsek az uzsonnástáskában
Néhány gyerkőc reménye ellenére – idén sem húzták el a kutyák az
iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A
számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett
felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a
gyerek uzsonnára?”
A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja. Ráadásul a hazai mindig olcsóbb, mint az iskolai büfé. Arról meg nem is beszélve, ha tehetné csimutánk a tejtermékek és friss péksütemények helyett biztosan a 3 C kezdőbetűs mellett döntene: chips, csoki, cola. Épp ezért, ha szeretnénk elkerülni, hogy gyermekünk a zsebpénzét ilyen trendi falatokra költse, vagy útravalónk a kukában, vagy a táska alján kilapulva végezze, tegyünk az uzsonnás dobozába gusztusos szendvicseket, amit ő is szívesen fogyaszt majd és kivívja az osztálytársak csodálatát is.
Császárszendvics- császárzsemle
- 1 evőkanál majonéz
- 2 salátalevél
- 8 karika uborka
- 1paradicsom
- 1 kisebb fasírozott (előző napról)
Elkészítés:
A zsemlét a lapjában félbevágjuk, és mind a két felét majonézzel
megkenjük. Mindkettőre egy-egy megmosott, lecsepegtetett salátalevelet
fektetünk, az alsó darabot uborka- és paradicsomkarikákkal megrakjuk.
Egy fasírozottat ültetünk rá, és a zsemle felső részével befedjük. A
szendvicset szalvétába göngyöljük, és máris mehet a kisiskolás uzsonnás
dobozába.
- 1 óriásbuci vagy kiscipó
- 2 szelet gépsonka
- 1 kicsi paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1-1 csipet kakukkfő, oregánó, só és bor
- füstölt mozzarella sajt
Elkészítés:
A paradicsompürét a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, az oregánóval,
sóval, borssal fűszerezzük. A zsemlét lapjában félbevágjuk, és a
paradicsomos krémmel megkenjük. A sonkát az alsó szeletekre halmozzuk,
majd a megmosott, karikákra vágott paradicsomot elrendezzük rajta. A
vékonyan felszeletelt sajttal befedjük, végül a zsemlék felső darabját
ráillesztjük.
- 1 bagett
- 1 tonhalkonzerv
- 1 kaliforniai paprika
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál olaj
- fél kanál ecet
- kevés mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- pici só és bors
Elkészítés:
A bagettet hosszában kettévágjuk. A joghurtot az olajjal, ecettel,
mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal simára keverjük.
Beleforgatjuk a lecsöpögtetett, apróra tört tonhalat. A bagettszeleteket
fejessaláta-levelekkel befedjük, erre halmozzuk a halas tölteléket,
végül piros paprikakarikákat teszünk a tetejére és a bagett sajtos
felével lefedjük.
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- házi padlizsánkrém
- 1 kis doboz búzacsíra
- 2 szelet trappista sajt
- 1 paradicsom
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű kenyérszeletek mindkét felét megkenjük
padlizsánkrémmel, melyet ha kicsit több időnk is van, magunk is
elkészíthetünk. Az egyik krémes kenyérre rátesszük a sajtszeleteket és
paradicsomot is karikázunk rá. Majd ráhalmozzuk bőségesen a búzacsírát
és befedjük a másik szelet padlizsánkrémes kenyérrel.
- 1 sajtos leveles kifli
- 3 vékony szelet camembert sajt
- 1 piros paprika
- 1 paradicsom
- 1 retek
- 1 zeller zöldje
Elkészítés:
A kiflit kettévágjuk. Az alsó felére rátesszük a sajtszeleteket, majd a
retek-, a paradicsomkarikákkal és a piros paprika csíkokkal befedjük.
Zellerlevelekkel megszórjuk az egészet és befedjük a briós szezámmagos
felével.
- 1 kifli
- 6 szelet paprikás szalámi
- 5 dkg feta sajt
- 1 kisebb paradicsom
- pár szem olajbogyó
Elkészítés:
A kiflit hosszában kettévágjuk, és ráfektetjük a szalámiszeleteket és
paradicsomkarikákat. Vékony kockákra vágott feta sajtot és olajbogyó
karikákat halmozunk a tetejére, majd az egészet lezárjuk a kifli másik
felével.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!