Recept: Szendvicsk az uzsonatáskában...

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szendvicsek az uzsonnástáskában

fofoto5 Néhány gyerkőc reménye ellenére – idén sem húzták el a kutyák az iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?”

A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja. Ráadásul a hazai mindig olcsóbb, mint az iskolai büfé. Arról meg nem is beszélve, ha tehetné csimutánk a tejtermékek és friss péksütemények helyett biztosan a 3 C kezdőbetűs mellett döntene: chips, csoki, cola. Épp ezért, ha szeretnénk elkerülni, hogy gyermekünk a zsebpénzét ilyen trendi falatokra költse, vagy útravalónk a kukában, vagy a táska alján kilapulva végezze, tegyünk az uzsonnás dobozába gusztusos szendvicseket, amit ő is szívesen fogyaszt majd és kivívja az osztálytársak csodálatát is.

Császárszendvics
Hozzávalók:

- császárzsemle
- 1 evőkanál majonéz
- 2 salátalevél
- 8 karika uborka
- 1paradicsom
- 1 kisebb fasírozott (előző napról)

Elkészítés:
csaszarszendvics A zsemlét a lapjában félbevágjuk, és mind a két felét majonézzel megkenjük. Mindkettőre egy-egy megmosott, lecsepegtetett salátalevelet fektetünk, az alsó darabot uborka- és paradicsomkarikákkal megrakjuk. Egy fasírozottat ültetünk rá, és a zsemle felső részével befedjük. A szendvicset szalvétába göngyöljük, és máris mehet a kisiskolás uzsonnás dobozába.

Pizzás cipócska
Hozzávalók:

- 1 óriásbuci vagy kiscipó
- 2 szelet gépsonka
- 1 kicsi paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1-1 csipet kakukkfő, oregánó, só és bor
- füstölt mozzarella sajt

Elkészítés:
                               A paradicsompürét a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, az oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük. A zsemlét lapjában félbevágjuk, és a paradicsomos krémmel megkenjük. A sonkát az alsó szeletekre halmozzuk, majd a megmosott, karikákra vágott paradicsomot elrendezzük rajta. A vékonyan felszeletelt sajttal befedjük, végül a zsemlék felső darabját ráillesztjük.

Tonhalsalátás bagett
Hozzávalók:

- 1 bagett
- 1 tonhalkonzerv
- 1 kaliforniai paprika
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál olaj
- fél kanál ecet
- kevés mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- pici só és bors

Elkészítés:
tonhalas_bagett A bagettet hosszában kettévágjuk. A joghurtot az olajjal, ecettel, mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett, apróra tört tonhalat. A bagettszeleteket fejessaláta-levelekkel befedjük, erre halmozzuk a halas tölteléket, végül piros paprikakarikákat teszünk a tetejére és a bagett sajtos felével lefedjük.

Docsa padlizsánkrémes csírás kedvence
Hozzávalók:

- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- házi padlizsánkrém
- 1 kis doboz búzacsíra
- 2 szelet trappista sajt
- 1 paradicsom

Elkészítés:
padlizsanos_csiras A teljes kiőrlésű kenyérszeletek mindkét felét megkenjük padlizsánkrémmel, melyet ha kicsit több időnk is van, magunk is elkészíthetünk. Az egyik krémes kenyérre rátesszük a sajtszeleteket és paradicsomot is karikázunk rá. Majd ráhalmozzuk bőségesen a búzacsírát és befedjük a másik szelet padlizsánkrémes kenyérrel.

Vitaminbomba szendvics
Hozzávalók:

- 1 sajtos leveles kifli
- 3 vékony szelet camembert sajt
- 1 piros paprika
- 1 paradicsom
- 1 retek
- 1 zeller zöldje

Elkészítés:
camembert_sajtos A kiflit kettévágjuk. Az alsó felére rátesszük a sajtszeleteket, majd a retek-, a paradicsomkarikákkal és a piros paprika csíkokkal befedjük. Zellerlevelekkel megszórjuk az egészet és befedjük a briós szezámmagos felével.





Szalámis-fetás-paradicsomos kifli
Hozzávalók:

- 1 kifli
- 6 szelet paprikás szalámi
- 5 dkg feta sajt
- 1 kisebb paradicsom
- pár szem olajbogyó

Elkészítés:
szalamis3 A kiflit hosszában kettévágjuk, és ráfektetjük a szalámiszeleteket és paradicsomkarikákat. Vékony kockákra vágott feta sajtot és olajbogyó karikákat halmozunk a tetejére, majd az egészet lezárjuk a kifli másik felével.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

Ebben teljesen igazad van.

Válasz

ludman rozsa. Csibe üzente 14 éve

Nagyon jó lenne az iskolák büféibe is nem a sok chips csoki cola helyett.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon jó!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu