Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Curry-fűszerkeverék:
A curry fűszerkeverék, állandó alkotórészei: chili, mustármag,
kömény, őrölt kurkuma és friss currylevelek. Egyes országokban más-más
fűszerekkel is harmonizálják, de az alaprecept ugyanaz.
A világon leggyakrabban az indiait használják, hiszen India a minőségi
fűszerek hazája.
A XIX. században Közép-Amerikába bevándorolt hinduk az Antillákon is
meghonosították. Ez a változat annyiban tér el az alapkeveréktől, hogy
ánizsmagot és fahéjat is tartalmaz. Különleges, pikáns ízt érhetünk el a
curry fűszerkeverék használatával. Soha ne a húsra szórjuk, hanem kevés
olvasztott, langyos zsírban vagy olajban keverjük ki (kb. 1
kávéskanálnyit), és mint egy páccal, úgy kenjük be vele alaposan a
sütésre kiválasztott húst, majd hűtőszekrényben hagyjuk állni 1–2 órát,
hogy jól összeérjenek az ízek.
Íme egy közepesen csípős currykeverék összetétele:
6 darab szárított chili
25 g koriander
2 kávéskanál római kömény
1/2 kávéskanál mustármag
1 kávéskanál szemes feketebors
1 kávéskanál görög széna
10 darab currylevél
1/2 őrölt gyömbér
1 evőkanál őrölt kurkuma
(forrás:mindmegette.hu)
Olasz spagettisaláta
Hozzávalók:
1 csomag spagetti száraztészta, 20 dkg trappista sajt, 1 nagy
paradicsompüré-konzerv, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál
olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, vegeta
Elkészítés:
A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós vízben kifőzzük.
(Érdemes csak félig megfőzni és utána fedő alatt a tűzről levéve állni
hagyni, amíg a tészta meg nem dagad.) Utána leszűrjük, összekeverjük a
paradicsompürével, a sóval, a cukorral és az ízesítőkkel, majd hagyjuk
teljesen kihűlni. Végül a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a
tésztához keverjük.
(forrás:receptgyar.hu)
Zöldségkrémleves
Hozzávalók:
friss
vegyes zöldség (kb. fél kg főleg sárgarépa), késhegynyi curry, 1
teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál
tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítés:
A
megtisztított zöldségeket felaprítjuk és a babérlevéllel puhára főzzük,
annyi vízben, hogy az éppen ellepje. Beletesszük a sót, curryt,
vegetát, majd a babérlevelet kivéve belőle összeturmixoljuk. Hozzáadjuk
a tárkonyecetet és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Tálaláskor
habosra vert tejfölt csurgatunk rá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!