Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(4 fős adag)
25 dkg csirkemellfilé
két különböző 40 dkg-os babkonzerv (tarkabab, fehér vagy vörös vesebab)
1-2 evőkanál olaj
6 dl kókusztej
4 közepes paradicsom
fél csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 teáskanál szárított zöldségkeverék vagy 1 darab bio leveskocka
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál curry
csili ízlés szerint
só
1 lime
A
babot leszűröm, leöblítem, és papírtörlőre teszem. A csirkemellet
falatnyi kockákra vágom, és felkarikázom az újhagyma fehér részét, a
zöld részeket félreteszem, később még kelleni fog az is. A paprikát
apró kockákra vágom, a paradicsomot kimagozom, és kis darabokra vágom
azt is. Egy fazékban felforrósítom az olajat, rádobom a húst, az
újhagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a csilit, és kb. 6-8 percig
pirítom.
Hozzáadom
a curryt és a kakukkfüvet, majd egy perccel később a paradicsomot, és
2-3 percig együtt párolom, amíg a paradicsom kicsit összeesik.
Belekeverem a babot, a kókusztejet, a szárított zöldségkeveréket, és
lefedve 10 percig főzöm. Közben felkarikázom az újhagyma zöldjét,
takarékra kapcsolom a főzőlapot, belekeverem a hagyma nagy részét,
belefacsarom a lime levét, sózom, és még 1-2 percig a tűzhelyen hagyom.
Forrón a maradék újhagymával megszórva tálalom.
Forrás: noilapozo.hu, Wittner Lilla
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!