Recept: Hasznos tanácsok...

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

  ÜGYES HASZNOS TANÁCSOK !

                         Érdemes elolvasni ! 


nő (főzőkanállal).jpg

 


Jó, ha tudjuk....


1.

A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek
olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom,
hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben
tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt
könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Gitta

o    2.

A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem,
így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz
használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a
zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
Gitta

o    3.

Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel
végezzük, így biztos nem károsodik a forma.
Ennie1

o    4.

A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt
hagymát teszünk.
MSE

o    5.

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab
ízét, legyen az főzelék vagy leves.
MSE

o    6.

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem \"köpköd\"
sütés közben.
MSE

o    7.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A
jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy
műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez
kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom.
Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesétéséhez. De a kézen lévő
halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Mariann

o    8.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így
nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.
Melinda

o    9.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés
közben nem száradnak ki.
Melinda

o    10.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé
megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük higeg
vízbe néhány percre.
Melinda

o    11.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a
faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket
szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
Melinda

o    12.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját,
ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
Melinda

o    13.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához,
nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz
tőle.
Marcsi

o    14.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget
összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
Katinka 48

o    15.

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és
amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem
bele. Finom az íze és az illata.
Katinka48

o    16.

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe.
Gyors és nem maszatolós.
Katinka48

o    17.

Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd
előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss
lenne.
Zummedli87

o    18.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű
anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé, és egyben
kiemelhető.
Erzsébet

o    19.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel. Nem fog fájni, és
nem lesz hólyagos sem.
Nagy Józsefné

o    20.

Muffinsütéskor is hasznos egy fagylaltoskanál. Meleg vízbe mártva
szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
István





§  21.

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a kellemetlen szagokat.
Jutka

§  22.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz
alatt: nem lesz "cipőtalp", ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen
ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem
szárad ki.
Boribakter

§  23.

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő
- ezért miután kivettük, keverjük fel.
Boribakter

§  24.

Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe
rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig
beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a
csokoládét).
Boribakter

§  25.

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és
a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit
épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így
kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
Boribakter

§  26.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba
az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Boribakter

§  27.

Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a
hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához,
omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is
készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
Boribakter

§  28.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük
vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb
fokozatra betesszük.
Boribakter

§  29.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss
leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük
kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani
fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
Boribakter

§  30.

Általában minden gyümölcs hűthető - kivéve a déligyümölcsöket. Banánt
egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,
megfeketedik. (Szeletelve már nem.)
Boribakter

§  31.

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben - lehet, hogy azt hisszük,
sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
Boribakter

§  32.

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét - salátákba, süteményekbe
tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
Boribakter

§  33.

Sütés-főzés közben az "üresjáratokat" mosogatással érdemes kitölteni:
amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még
frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani
lehet - plusz nem szaporodik fel a mosatlan sem.
Boribakter

§  34.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel
készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad
le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi
szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb
tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
Boribakter

§  35.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet
öntünk a főzőléhez.
Sáfrányné

§  36.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis
sört is öntünk.
Sáfrányné

§  37.

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat.
Garantáltan lecsusszan róla a méz!
Kiskivancsi

§  38.

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.
Ica

§  39.

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a
módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire
szükség van.
Ági

§  40.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes
tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a
fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis
téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

Címkék: forrás internet

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu