Recept: RÉGI NÉPI ÉTELEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1468 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1468 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1468 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1468 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

RÉGI NÉPI ÉTELEK

Ezt a témát Csillag Virág indította 8 éve

Szinte már elfeledett népi ételek receptjei

Hozzászólások eddig: 14

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

kovács gyuláné üzente 4 éve

ez olyan mint a pásztor tarhony krupli és tarhonya kell hozzá

Válasz

bojtor tibor üzente 5 éve

ÜDV a csapatnak --keresnék olyan valakit aki tudja mi az a csócsó -étel ,ami tarhonyából krumpliból főtt étel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Miért nincs nálad videó?Szép zenét tudnék hozni cserében ...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ezt már sok éve de sütöttem a gyerekeimnek én is :) !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

CSÍRAMÁLÉ:jé...áruismeretből múlt héten,az első órán tanultunk erről is,mit szólsz kedves?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

HURRÁÁ!!Köszönöm !!!Magyar konyha alapján tanulunk ,de szép ,színvonalas,NAGY ÉRTÉK a munkád!!!További sok sikert én meg,megköszönöm előre is a segítségedet!

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

CSÍRAMÁLÉ

Miért jó a csíramálé fogyasztása?
Elõször is mert nagyon finom édesség, mely a búzán és vízen kívül egyebet nem tartalmaz. Azonban a kicsírázó búzaszemek tartalmazzák az élethez szükséges összes vitamint, ásványi anyagot, valamint gyümölcscukrot. Ezek, pedig olyan formában vannak jelen, hogy könnyen felszívódnak szervezetünkben. Ezért, fõleg télen, de az év bármely szakában a legjobb táplálék. A betegeknek a kiváló roboráló, erõsítõ étel.

Elkészítése:

A gyógynövényboltban beszerezhetõ étkezési bio-búza fél kg-os csomagolásban.
A búzát átválogatjuk, mert a törött, hibás szemek penészesedést okoznak, majd egy éjszakára alapos átmosás után beáztatjuk /kb. 8 óra/. Ekkor nagyrészt megjelennek a csírakezdemények. Ezután a búzát kb. 1.5-2 cm vastagságban deszkalapon elterítjük és vászonkendõvel letakarjuk, hogy a csírák ne tudjanak bezöldülni. Sûrûn locsoljuk, ne hagyjuk kiszáradni, de a víz se álljon alatta!
Mikor a búzacsírák 4-6 nap múlva már 3-4 cm-esek, húsdarálón ledaráljuk.
Az így kapott masszát kb. 1 liter vízbe 1 órán keresztül állni hagyjuk, majd szûrõn keresztül alaposan kinyomkodjuk. Ezután a megmaradt masszát újra kb. 0.5 liter vízbe beáztatjuk és újra kifacsarjuk. Az így nyert édes levet addig dúsítjuk liszttel, hogy az tejföl sûrûségû legyen. Régen kemencében, cserépedényben, de lábasban vagy mélyebb tepsiben is kisüthetõ. Addig süssük, még a csíramálén barnás, karamellsárga bõr nem képzõdik. A kész csíramálé hûtõben 4-5 napig eláll, fagyasztva több hétig tárolható.

Forrás: Hazatalálás

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

KESZŐCÉS LEPÉNY

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, kb. 4 dl tej, 5 dkg cukor, 7 dkg vaj, 1-2 tojássárgája, 1 púpos mokkáskanál só
Tetejére: szilvalekvár, 10 dkg mák, 5-10 dkg cukor, zsír

A lisztet összedolgozzuk a kevés cukros tejben kelesztett élesztõvel, a tojássárgákkal, a sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyû kalácstésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olvasztott vajat és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezt ujjnyi vastagra kinyújtva, kizsírozott tepsibe terítjük. Félujjnyi vastagon megkenjük szilvalekvárral, erre durvára darált mákot és cukrot hintünk. Forró sütõben megsütjük.

Forrás: Hazatalálás

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

PARASZTPITE

Hozzávalók:
5 dl finomliszt, 2 tojás, 5 dl tej, 2 tk. cukor, 2 ek. zsír, csipet só

Jól elkeverjük az egész tojásokat a cukorral , meg a sóval és a tejet meg a lisztet hozzáadva, sûrû palacsintatészta-szerû masszává keverjük. Fagyos zsírral kikent, közepes nagyságú tepsibe öntjük, hogy ujjnyi vastagon legyen. A zsír maradékát megforrósítjuk és azzal csepegtetjük meg vele a tésztát. Erõs tûznél pirosra sütjük, de belül lágy, krémes maradjon. Csak frissen jó!

Forrás: Hazatalálás

Válasz

Csillag Virág üzente 8 éve

BRINDZÁS HALUSKA

A szalonnát megpirítjuk, félretesszük. Nyers krumplit reszelünk, összekeverjük a liszttel, esetleg ütünk bele egy tojást. Nokedli szaggatón, vagy kanállal kiszaggatjuk, sós vízben kifõzzük, a félretett szalonnazsírral összekeverjük. A brindzát kis tejföllel, vagy kefirrel kikeverjük, hogy folyékony legyen. Ezzel leöntjük a galuskát, és szalonnával meghintjük.

Forrás: Hazatalálás

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu