Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 15 éve
Szinte már elfeledett népi ételek receptjei
Hozzászólások eddig: 14
kovács gyuláné üzente 11 éve
bojtor tibor üzente 12 éve
ÜDV a csapatnak --keresnék olyan valakit aki tudja mi az a csócsó -étel ,ami tarhonyából krumpliból főtt étel.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Csillag Virág üzente 15 éve
CSÍRAMÁLÉ
Miért jó a csíramálé fogyasztása?
Elõször is mert nagyon finom édesség, mely a búzán és vízen kívül egyebet nem tartalmaz. Azonban a kicsírázó búzaszemek tartalmazzák az élethez szükséges összes vitamint, ásványi anyagot, valamint gyümölcscukrot. Ezek, pedig olyan formában vannak jelen, hogy könnyen felszívódnak szervezetünkben. Ezért, fõleg télen, de az év bármely szakában a legjobb táplálék. A betegeknek a kiváló roboráló, erõsítõ étel.
Elkészítése:
A gyógynövényboltban beszerezhetõ étkezési bio-búza fél kg-os csomagolásban.
A búzát átválogatjuk, mert a törött, hibás szemek penészesedést okoznak, majd egy éjszakára alapos átmosás után beáztatjuk /kb. 8 óra/. Ekkor nagyrészt megjelennek a csírakezdemények. Ezután a búzát kb. 1.5-2 cm vastagságban deszkalapon elterítjük és vászonkendõvel letakarjuk, hogy a csírák ne tudjanak bezöldülni. Sûrûn locsoljuk, ne hagyjuk kiszáradni, de a víz se álljon alatta!
Mikor a búzacsírák 4-6 nap múlva már 3-4 cm-esek, húsdarálón ledaráljuk.
Az így kapott masszát kb. 1 liter vízbe 1 órán keresztül állni hagyjuk, majd szûrõn keresztül alaposan kinyomkodjuk. Ezután a megmaradt masszát újra kb. 0.5 liter vízbe beáztatjuk és újra kifacsarjuk. Az így nyert édes levet addig dúsítjuk liszttel, hogy az tejföl sûrûségû legyen. Régen kemencében, cserépedényben, de lábasban vagy mélyebb tepsiben is kisüthetõ. Addig süssük, még a csíramálén barnás, karamellsárga bõr nem képzõdik. A kész csíramálé hûtõben 4-5 napig eláll, fagyasztva több hétig tárolható.
Forrás: Hazatalálás
Csillag Virág üzente 15 éve
KESZŐCÉS LEPÉNY
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, kb. 4 dl tej, 5 dkg cukor, 7 dkg vaj, 1-2 tojássárgája, 1 púpos mokkáskanál só
Tetejére: szilvalekvár, 10 dkg mák, 5-10 dkg cukor, zsír
A lisztet összedolgozzuk a kevés cukros tejben kelesztett élesztõvel, a tojássárgákkal, a sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyû kalácstésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olvasztott vajat és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezt ujjnyi vastagra kinyújtva, kizsírozott tepsibe terítjük. Félujjnyi vastagon megkenjük szilvalekvárral, erre durvára darált mákot és cukrot hintünk. Forró sütõben megsütjük.
Forrás: Hazatalálás
Csillag Virág üzente 15 éve
PARASZTPITE
Hozzávalók:
5 dl finomliszt, 2 tojás, 5 dl tej, 2 tk. cukor, 2 ek. zsír, csipet só
Jól elkeverjük az egész tojásokat a cukorral , meg a sóval és a tejet meg a lisztet hozzáadva, sûrû palacsintatészta-szerû masszává keverjük. Fagyos zsírral kikent, közepes nagyságú tepsibe öntjük, hogy ujjnyi vastagon legyen. A zsír maradékát megforrósítjuk és azzal csepegtetjük meg vele a tésztát. Erõs tûznél pirosra sütjük, de belül lágy, krémes maradjon. Csak frissen jó!
Forrás: Hazatalálás
Csillag Virág üzente 15 éve
BRINDZÁS HALUSKA
A szalonnát megpirítjuk, félretesszük. Nyers krumplit reszelünk, összekeverjük a liszttel, esetleg ütünk bele egy tojást. Nokedli szaggatón, vagy kanállal kiszaggatjuk, sós vízben kifõzzük, a félretett szalonnazsírral összekeverjük. A brindzát kis tejföllel, vagy kefirrel kikeverjük, hogy folyékony legyen. Ezzel leöntjük a galuskát, és szalonnával meghintjük.
Forrás: Hazatalálás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás