Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csillag Virág indította 15 éve
Szerinted melyik ételek nevezhetők tipikusan magyarnak?
Te hogyan készíted őket?
A FŐZÉS
83% SZÓRAKOZTAT
13% PIHENTET
0% NEM ÉRDEKEL
1% SZÁMOMRA KÉNYSZER
0% UTÁLATOS DOLOG
3% GORDON RAMSAY DOLGA
Hozzászólások eddig: 4
Csillag Virág üzente 14 éve
Varga Martin üzente 14 éve
Sziasztok!!
Varga Martin vagyok.
Egy 9 éves gyerek.
azért szavazok jóra mert szeretek főzni.
MARTIN
Csillag Virág üzente 15 éve
SLAMBUC
Hozzávalók (kb 2-3 adaghoz)
1 nagyobb fej burgonya
kb 25 dkg lebbencs tészta
kb egy maréknyi szeletelt szalonna
(legjobb a zsír, nekem most húsos szalonna volt csak itthon)
só
bors
kevés ételízesítő (elhagyható, ha jó szalonnát vettünk)
zsír (eredetileg, de az olaj is megteszi)
A szalonnát a zsíron megpirítjuk, majd rádobjuk a szeletekre vágott burgonyát. 1-2 percig, lassú tűzőn (hogy ne süljön a krumpli) együtt pirítjuk őket, majd rátördeljük a lebbencs tésztát, néhányszor összekavarjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy az épphogy csak ellepje. A forrás utáni első néhány percben sűrűn kevergetjük, majd lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a levét teljesen el nem főtte. Miután lezártuk alatta a tüzet, kb 10 percig nem emeljük le a fedőt róla.
Forrás: keverem-kavarom
Csillag Virág üzente 15 éve
CSOKIS SÜTI
Hozzávalók:
12 dkg vaj
2 bögre cukor
2 tojás
2 tk vaníliaaroma (én egy csomag vaníliáscukrot használtam)
1 bögre liszt
3/4 bögre kakaópor
1 tk sütőpor
1 bögre tej
A vajat a cukorral, tojással és vaníliáscukorral habosra keverem.
A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverem, majd ezt 1 bögre tejjel felváltva adagolom a tojásos masszához.l 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben, kb 35 perc alatt készre sütöm.
Forrás: keverem-kavarom
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás