Recept: Pacalpörkölt (kép)

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Pacalpörkölt

Hozzávalók: 1 kg pacalhoz írom le
10 dkg zsír
20 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
1 kk bors
30 gr pirosarany
1 ek fűszerpaprika
1 kk erős fűszerpaprika
1 fehérpaprika
fél paradicsom

Elkészítése:
Először is a hentesnél veszek szép, fehér már előmosott pacalt ( 1 főre kb. 25 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom, még egy kis ecetes vízben, majd egy-két hideg vízben átöblítem. Annyi vízben, hogy ellepje felrakom abálni (a vízbe beledobok pár fej félbevágott vöröshagymát). Forrástól számítva kb. 15-20 percig abálom. Leszűröm és hideg vízzel átöblítem, majd 1 cm vékony csíkokra vágom. Az apróra vágott hagymát ( a hagymát nem szabad sajnálni) a zsíron kissé megdinsztelem, belerakom a feldarabolt paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és rárakom a pacalt. Kevergetve kissé átpirítom, majd felöntöm vízzel, úgy hogy félig ellepje. Fűszerezem, hozzáadom a pirosaranyat és takaréklángon 3-4 órahosszát főzöm. Közben az elfövő levét folyamatosan pótolom. Mikor már majdnem puha én akkor rakom rá a fűszerpaprikákat. Ha kell még fűszerezem és még kb. félórát főzöm. Mi kissé csípősen szeretjük, ezért rakom bele az erős fűszerpaprikát, de ha kisgyerekek is esznek belőle akkor helyette erős zöldpaprikát vagy cseresznye paprikát teszek főzés közben bele, csak ügyelek, hogy szét ne menjen.
Főtt burgonyával és savanyúsággal tálalom.
A jó pacalpörkölt sűrű, kissé csípős, jó fűszeres, ragadós.

A kép a - Receptek nem csak ínyenceknek - gasztroblogomról való.

Látta 4408 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mester Sándorné Margó üzente 11 éve

Mi is szeretjük, csak mi még körmöt is teszünk bele és együtt főzzük a pacallal. Különben a füszerezés megegyezik. Köszönöm

Válasz

Szerintem a fűszerezés vidékenként változó.
Így én még nem próbáltam, de biztos fincsi lehet, majd kipróbálom.
Bár nekem mindig jó sűrű lesz a leve...

Válasz

Horváth Gyula üzente 14 éve

Én is igy készitem csak a füszerezés más egy kicsit majoranával szoktam füszerezni . A süritést pedig krumplival aprora öszevágom és pépé fözöm .

Válasz

Köszönöm!!!

Én is általában többet készítek, mert nagyobb adagnak érdemes neki fogni, és ha többet főzünk finomabb is. Ha marad kisebb adagokban lefagyasztom, így később csak kivesszük a fagyóból és megmelegítjük.

Szerintem a képet úgy tudja mindenki értékelni ha van hozzá recept is:-))

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

De jó, hogy van recept is!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Nagyon gusztusos, én is hasonló képpen szoktam készíteni. Én úgy számítom ki az egy főre jutó adagot, hogy ha leves is van 25 dkg, ha nincs leves, akkor pedig 30 dkg/fő (nyersen mérve). Többnyire azért rátartással készítem. Nem baj ha marad, mert melegítve is nagyon jó.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu