Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 1 kg pacalhoz írom le
10 dkg zsír
20 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
1 kk bors
30 gr pirosarany
1 ek fűszerpaprika
1 kk erős fűszerpaprika
1 fehérpaprika
fél paradicsom
Elkészítése:
Először is a hentesnél veszek szép, fehér már előmosott pacalt ( 1 főre kb. 25 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom, még egy kis ecetes vízben, majd egy-két hideg vízben átöblítem. Annyi vízben, hogy ellepje felrakom abálni (a vízbe beledobok pár fej félbevágott vöröshagymát). Forrástól számítva kb. 15-20 percig abálom. Leszűröm és hideg vízzel átöblítem, majd 1 cm vékony csíkokra vágom. Az apróra vágott hagymát ( a hagymát nem szabad sajnálni) a zsíron kissé megdinsztelem, belerakom a feldarabolt paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és rárakom a pacalt. Kevergetve kissé átpirítom, majd felöntöm vízzel, úgy hogy félig ellepje. Fűszerezem, hozzáadom a pirosaranyat és takaréklángon 3-4 órahosszát főzöm. Közben az elfövő levét folyamatosan pótolom. Mikor már majdnem puha én akkor rakom rá a fűszerpaprikákat. Ha kell még fűszerezem és még kb. félórát főzöm. Mi kissé csípősen szeretjük, ezért rakom bele az erős fűszerpaprikát, de ha kisgyerekek is esznek belőle akkor helyette erős zöldpaprikát vagy cseresznye paprikát teszek főzés közben bele, csak ügyelek, hogy szét ne menjen.
Főtt burgonyával és savanyúsággal tálalom.
A jó pacalpörkölt sűrű, kissé csípős, jó fűszeres, ragadós.
A kép a - Receptek nem csak ínyenceknek - gasztroblogomról való.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!