Recept: Bakonyi sertésragu galuskával (kép)

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Bakonyi sertésragu galuskával

Nagyon szeretem azokat az ételeket amihez paprikát, paradicsomot, hagymát rakunk, tehát az igazi magyaros ízvilágot tükrözi.

Íme a recept:
Hozzávalók:
0,8-1 kg sertéshús (comb vagy lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk törött paprika, 2 fehér paprika, 1 paradicsom, 30 dkg gomba (vagy 1 konzervgomba), 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, 1 kk mustár

Elkészítése:
A húst kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm egy kis vízzel, hogy párolódjon. A szalonnát kicsire vágva zsírjára sütöm. Közben a hagymát, a fehér paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom. A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, majd a gombát, fehérpaprikát, paradicsomot és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom. Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és mérsékelt tűzön tovább párolom. Ha már megpuhult behabarom. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom. Galuskával tálalom.

A kép és a recept "Receptek nem csak ínyenceknek" gasztroblogomról származik.

Látta 19990 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kovács gyuláné üzente 11 éve

nagyon jo nézki és biztos nagyon finom gratulálok

Válasz

Odrovics Katalin üzente 11 éve

Én imádom :)

Válasz

SALLAI JANOS üzente 11 éve

Természetesen vannak finomabb kaják is ennél, de számomra nincs.
Én is hasonló mód szoktam elkészíteni. Igazi egyszerű magyar kaja.

Válasz

Hibszky Anna üzente 11 éve

Köszönöm a receptedet, nagyon tetszik. El fogom készíteni. Üdv. Anna

Válasz

Mester Sándorné Margó üzente 12 éve

Nálunk nagyon szeretik, finom!

Válasz

Drimba zsóka üzente 13 éve

ÉN IS SOKSZOR CSINÁLOK ZSÓKA

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom volt! Köszönöm!

Válasz

Kis István üzente 13 éve

Tetszik a recept kifogom próbálni. köszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu