Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Saját
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
A tésztához:
6 rúdhoz:
2 kefír
3 egész tojás
liszt
pici só
A töltelékhez:
fél kg túró
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
mazsola
szilva pár db
tök gyalulva
darált mák
cukor
tejföl
A tészta megkenéséhez:liszt
olal
A rúdak lekenéséhez:olaj
Túrós-szilvás,tökös-mákos rétes képes recept
Elkészítés:
A tészta hozávalóiból,a kefíreket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá,hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat),kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük
(ettől lesz majd leveles a réresünk)
Felcsavarjuk,mint a beiglit és 6 részre osztjuk.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk,olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük,feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyi rúdat olajjal lekenjük és sütjük.
Amikor szép piros,akkor kész.
Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk.
10 pec után szeletelhető és porcukorral hinthető.
A tökös- mákos töltelék:
a tököt legyalultam,cukroztam,darált mákkal és tejföllel összekevertem.
Túrós:
25 dkg túró,ízlés szerint cukor,tejföl,vaníliás cukor,mazsola,reszelt citromhéj összekeverve.
Túrós-szilvás töltelék:olyan,mimt a túrós,mazsola kimarad + ízlés szerinti mennyiségű kimagozott szilva.
Ez a rétes:vasi rétes.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!