Recept: ...még egy lángos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

...még egy lángos

Hozzávalók: Valamennyi hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.

Fél kg. átszitált liszt
2,5 dkg. élesztő mokkáskanál cukorral felfuttatva,
1 csapott teáskanál só,
3,5 dl. langyos víz,
2 evőkanál olaj

Valamint: kb. 2 liter olaj a sütéshez.

A hozzávalókat fakanál segítségével összedolgozzuk, majd félretesszük kelni. Ha megkelt, újra meg újra felverjük, "megdolgozzuk" még mindig a fakanállal egészen addig, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
Kellemes lágy tésztát kapunk. A tésztában lévő olaj nem engedi, hogy nagyon ragadjon, könnyen kezelhető lesz.

Olajos tálcára szaggatom ki a kis cipókat, majd némi kelesztés után szintén olajos kézzel a közepüket kissé széthúzva a forró olajban - az első oldalukat fedő alatt, a másodikat anélkül -, szép barnásra sütöm.

Feltétnek tejfölt, reszelt sajtot és sós fokhagymát tettem az asztalra.

Én a fél kg. lisztből 8 db lángost szoktam sütni úgy, hogy 4-4-et két reggelire elosztva.
A várakozó adagot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

Némelyik kissé amorf lett, de ez nem lényeges.
Ízletesek, puhák, hólyagosak és pántlikásak!

Látta 1351 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Szia! Örülök neki, hogy jónak találtad Te is a receptet és el is készítetted.

Válasz

Pócsi Sándorné üzente 13 éve

A lángos nagyon finom let köszönöm

Válasz

Pócsi Sándorné üzente 14 éve

Nagyon örülök hogy rátaláltam ere a lapra mert nekem sosem sikerült a lángos talán most megprobálon az iteni receptet megirom hogy sikerült köszönetel

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

...nagyon szívesen, igazán nincs mit!

Válasz

Mekesné katona Irma üzente 14 éve

Köszi a receptet.Régóta keresem az igazi lángos receptjét.
Elfogom készíteni hamarosan.

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Nagyon jó kis recept, azt hiszem ez az igazi talán "első" recept.Köszi szépen Ancika, ari vagy hogy feltetted!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu