Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: Valamennyi hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.
Fél kg. átszitált liszt
2,5 dkg. élesztő mokkáskanál cukorral felfuttatva,
1 csapott teáskanál só,
3,5 dl. langyos víz,
2 evőkanál olaj
Valamint: kb. 2 liter olaj a sütéshez.
A hozzávalókat fakanál segítségével összedolgozzuk, majd félretesszük kelni. Ha megkelt, újra meg újra felverjük, "megdolgozzuk" még mindig a fakanállal egészen addig, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
Kellemes lágy tésztát kapunk. A tésztában lévő olaj nem engedi, hogy nagyon ragadjon, könnyen kezelhető lesz.
Olajos tálcára szaggatom ki a kis cipókat, majd némi kelesztés után szintén olajos kézzel a közepüket kissé széthúzva a forró olajban - az első oldalukat fedő alatt, a másodikat anélkül -, szép barnásra sütöm.
Feltétnek tejfölt, reszelt sajtot és sós fokhagymát tettem az asztalra.
Én a fél kg. lisztből 8 db lángost szoktam sütni úgy, hogy 4-4-et két reggelire elosztva.
A várakozó adagot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
Némelyik kissé amorf lett, de ez nem lényeges.
Ízletesek, puhák, hólyagosak és pántlikásak!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!