Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hájaskifli recept..
Hozzávalók
-2dcl tejföl
90dkg liszt
1/2 l tej
1élesztő
2 kiskanál só
45dkg /hártyától megtisztitott/darált háj amihez hozzáadok 5 evőkanál fehérbort és jól beledolgozom
ELKÉSZITÉS
Az élesztőt szokásos módon felfuttatni egy kis langyos cukros tejbe.
A 1/2l tejet közbe picit meglangyositani amibe belekeverem a tejfölt is.
A liszt közé keverem a sót, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt,fokozatosan a langyos tejet miközbe már dolgozom ki a tésztát /a tészta inkább lágyabb legyen/ ha szükséges adok hozzá még egy kis tejet.
A jól kidolgozott tésztát meleg helyen keleszteni/még duplájára nől/.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb.ujnyi vastagra nyujtani majd hajtogatni miközben kenegetjük a háj1/3-ával. Letakarva,picit meglisztezve
legalább 20percig pihentetni.Még kétszer ugyan igy hajtogatni,hájjal kenni,pihentetni.Négyzet alakúra ujnyi vastagságúra nyújtani,majd négyzet alakúra feldarabolni,tölteni kemény szilvalekvárral,cukrozott dióval/amihez szoktam tenni egy kis tejet hogy ne legyen száraz/ vagy mákkal/ehhez is lehet tenni egy kis reszelt almát/,majd egymásra forditom a két szembenlévő sarkát és mindjárt sorakoztatom a tepsibe,nem túl közel egymáshoz mert megkelnek. Igy is egy kicsit pihentetni majd előmelegitett /200-220 fok/sütőbe /kb20 percig/ kisütjük. Még melegen,de nem forrón megporcukrozzuk.
Ez elég nagy adag!
Jóétvágyat kivánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!