Recept: hájaskifli 003 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

hájaskifli 003

Hájaskifli recept..
Hozzávalók
-2dcl tejföl
90dkg liszt
1/2 l tej
1élesztő
2 kiskanál só
45dkg /hártyától megtisztitott/darált háj amihez hozzáadok 5 evőkanál fehérbort és jól beledolgozom
ELKÉSZITÉS
Az élesztőt szokásos módon felfuttatni egy kis langyos cukros tejbe.
A 1/2l tejet közbe picit meglangyositani amibe belekeverem a tejfölt is.
A liszt közé keverem a sót, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt,fokozatosan a langyos tejet miközbe már dolgozom ki a tésztát /a tészta inkább lágyabb legyen/ ha szükséges adok hozzá még egy kis tejet.
A jól kidolgozott tésztát meleg helyen keleszteni/még duplájára nől/.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb.ujnyi vastagra nyujtani majd hajtogatni miközben kenegetjük a háj1/3-ával. Letakarva,picit meglisztezve
legalább 20percig pihentetni.Még kétszer ugyan igy hajtogatni,hájjal kenni,pihentetni.Négyzet alakúra ujnyi vastagságúra nyújtani,majd négyzet alakúra feldarabolni,tölteni kemény szilvalekvárral,cukrozott dióval/amihez szoktam tenni egy kis tejet hogy ne legyen száraz/ vagy mákkal/ehhez is lehet tenni egy kis reszelt almát/,majd egymásra forditom a két szembenlévő sarkát és mindjárt sorakoztatom a tepsibe,nem túl közel egymáshoz mert megkelnek. Igy is egy kicsit pihentetni majd előmelegitett /200-220 fok/sütőbe /kb20 percig/ kisütjük. Még melegen,de nem forrón megporcukrozzuk.
Ez elég nagy adag!
Jóétvágyat kivánok hozzá!

Látta 1669 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon szépen köszönöm!

Válasz

patyi rozsa üzente 14 éve

Hájaskifli recept..
Hozzávalók
-2dcl tejföl
90dkg liszt
1/2 l tej
1élesztő
2 kiskanál só
45dkg /hártyától megtisztitott/darált háj amihez hozzáadok 5 evőkanál fehérbort és jól beledolgozom
ELKÉSZITÉS
Az élesztőt szokásos módon felfuttatni egy kis langyos cukros tejbe.
A 1/2l tejet közbe picit meglangyositani amibe belekeverem a tejfölt is.
A liszt közé keverem a sót, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt,fokozatosan a langyos tejet miközbe már dolgozom ki a tésztát /a tészta inkább lágyabb legyen/ ha szükséges adok hozzá még egy kis tejet.
A jól kidolgozott tésztát meleg helyen keleszteni/még duplájára nől/.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb.ujnyi vastagra nyujtani majd hajtogatni miközben kenegetjük a háj1/3-ával. Letakarva,picit meglisztezve
legalább 20percig pihentetni.Még kétszer ugyan igy hajtogatni,hájjal kenni,pihentetni.Négyzet alakúra ujnyi vastagságúra nyújtani,majd négyzet alakúra feldarabolni,tölteni kemény szilvalekvárral,cukrozott dióval/amihez szoktam tenni egy kis tejet hogy ne legyen száraz/ vagy mákkal/ehhez is lehet tenni egy kis reszelt almát/,majd egymásra forditom a két szembenlévő sarkát és mindjárt sorakoztatom a tepsibe,nem túl közel egymáshoz mert megkelnek. Igy is egy kicsit pihentetni majd előmelegitett /200-220 fok/sütőbe /kb20 percig/ kisütjük. Még melegen,de nem forrón megporcukrozzuk.
Ez elég nagy adag!
Jóétvágyat kivánok hozzá!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Szia Rózsa!
Ugye leírod a receptet is?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu