Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
az igazság az, hogy nem méregetem a fánkhoz a hozzávalókat. Most megkeresrtem, hogy le tudjam írni. Különben a Vasi, zalai parasztételek könyvben van a recept.
Hozzávalók:60 dkg liazt,4 dkg élesztő,tojásnyi zsír,3 tojás, 6 dl tej, 3 evőkanál cukor, csipetnyi só.
Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk, meglangyosítjuk.
2 dl langyos tej +élesztő +1 evőkanál cukor +2-3 evőkanál liszt = ez lesz a kovász.
Ehhez adunk majd egy egész tojást +2 tojás sárgáját +2 evőkanál cukrot +csipet sót =ezt felverjük habosra.Utána hozzáadjuk a liszthez,és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz.25 percig verjük, vagy dagasztjuk így.Közben hozzáadjuk a langyos zsírt.Ha szép hólyagos a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk és letakarjuk,kelesztjük.Ezután könnyedén átgyúrjuk és még 10 percig kelesztjük.Végül hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk, lisztezett fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett konyharuhán letakarva 20 percig pihentetjük. Nem forró, bő zsírban először lefedve, majd megfordítás után fedő nélkül sütjük. Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük .
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!