Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1.5 kg krumpli, 2 szál lángolt vagy paraszt kolbász, 50 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári, 7-8 db tojás,
A krumplit egész vékonyra szeletjük én uborka gyalun szoktam. Kb. egy milisre, a kolbászokat 2-3 milisre szeljük, a szalonnát fél centisre és bevagdossuk.A tepsit vékonyan kikenjük olajjal erre rárakjuk a felszeletelt krumplit amit nagyon kicsit megsózunk,rá szépen elrendezzük a kolbász karikákat, ezek tetejére szépen rátesszük a szalonnákat. Majd előre 200 fokra melegített sütőbe tesszük. kb. 45-50 percig sütjük vagy addig míg a krumpli meg nem puhul és a szalonna szépen megpirul. Közben a keletkezett fölösleges zsírból leöntünk. Ha majd nem kész kivesszük a sütőből és szépen elrendezve ráütjük a tojásokat mintha tükörtojást sütnénk, majd vissza tesszük és kb. 2-3 percig sütjük míg a tojás a megfelelőállagot eléri. Nagyon finom egyszerű és kiadós kaja. Tejföllel és valami jó házi savanyúsággal és finom friss kenyérrel az igazi. Remélem estére már a képet is feltudom tenni hozzá. férjem gyerekkorában ezt akkor sütötték mikor kenyeret sütöttek a kemencében, de itt nálunk is hasonló alkalmakkor jó nagy mennyiséget készítettek belőle. Később már sütőben, azért jó ez a kaja mert elég egyszerű elkészíteni s mégis nagyon mutatós és laktató.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!