Recept: Szárma (kép)

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1471 fő
  • Képek - 533 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

Magyar konyha klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szárma

Töltött káposzta füstölt hússal, avagy délvidéki SZÁRMA:
Ez meg az általam imádott Szárma! A családom nagyon szereti!
Néhány db. füstölt hússal "megspékeltem", hogy a káposzta vegye át jól az ízeket. Természetesen a fazék alja beterítve füstölt sonka szeletekkel, erre rápakolva a felgöngyölgetett "anyányi" levelekbe burkolt húsgombóc, közéjük az ominózus füstölt oldalas és sonka szeletek kerültek. De kiváló bele még a jó házi füstölt kolbász is.

A töltelék összetevőit is leírom azért, bár bizonyára mindenki ismeri, de ahány ház....
Tehát 22 levél savanyú káposzta levél, valamint 1,30. kg darált sertéshús, Kb. 25 dkg megmosott, kerekszemű rizst vöröshagymán megpároltam, sóztam, kis vizet öntöttem alá és majdnem készre főztem. Közben a darált húst besóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, beleütöttem egy tojást és a kissé kihűlt rizzsel összedolgoztam.
22 savanyú káposzta levelet kiereztem és utána megtöltöttem a húsgombócokkal és felsorakoztattam a lábos alján várakozó sonka szeletekre. Közéjük soronként belefektettem a füstölt hús szeleteket is.
Felöntöttem 2-3 liter paradicsomlével (attól függ, mennyi lepi el). Félidőnél ellenőrizzük, hogy elég sós-e, engedtek–e elég sót a füstöltek, ha esetleg nem lenne, elég sós megsózzuk.
Kb. 2 órahossznyi főzés után paprikás rántással berántjuk.
Ha egy kicsit hűlt lehet enni.

A szárma annál jobb, minél többször van melegítve!

Látta 1045 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csillag Virág üzente 14 éve

Felénk pedig "toros káposzta", ha ennyi hús van benne. :)

Válasz

nistor margareta-maria üzente 14 éve

Mi egyszeruen toltott kaposztanak hivjuk a romanok szarmale

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Andrea! Bizonyára tetszett neked az én töltött káposzta verzióm, melyet a Recept Klubba írtam két hónapja. Ugyanis az én nyelvezetemmel leírt receptet csak úgy idemásoltad (apró módosítással).
Onnan jöttem rá, hogy én használtam az általam leírt töltöttkáposzta receptben olyan szavakat, hogy: "megspékeltem", "anyányi", "ominózus", "...felsorakoztattam a lábos alján várakozó...", "2 órahosszányi", meg még ideírhatnám az egész oldalt. Annyi a változás, hogy te szármának nevezed és paradicsommal öntötted fel.

Vesd csak össze a két írást!

Gratulálok, hogy ennyi "fejtörést" és "befektetett munkát" okozott neked a receptem átmásolása!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu