Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar konyha klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar konyha klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött káposzta füstölt hússal, avagy délvidéki SZÁRMA:
Ez meg az általam imádott Szárma! A családom nagyon szereti!
Néhány db. füstölt hússal "megspékeltem", hogy a káposzta vegye át jól az ízeket. Természetesen a fazék alja beterítve füstölt sonka szeletekkel, erre rápakolva a felgöngyölgetett "anyányi" levelekbe burkolt húsgombóc, közéjük az ominózus füstölt oldalas és sonka szeletek kerültek. De kiváló bele még a jó házi füstölt kolbász is.
A töltelék összetevőit is leírom azért, bár bizonyára mindenki ismeri, de ahány ház....
Tehát 22 levél savanyú káposzta levél, valamint 1,30. kg darált sertéshús, Kb. 25 dkg megmosott, kerekszemű rizst vöröshagymán megpároltam, sóztam, kis vizet öntöttem alá és majdnem készre főztem. Közben a darált húst besóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, beleütöttem egy tojást és a kissé kihűlt rizzsel összedolgoztam.
22 savanyú káposzta levelet kiereztem és utána megtöltöttem a húsgombócokkal és felsorakoztattam a lábos alján várakozó sonka szeletekre. Közéjük soronként belefektettem a füstölt hús szeleteket is.
Felöntöttem 2-3 liter paradicsomlével (attól függ, mennyi lepi el). Félidőnél ellenőrizzük, hogy elég sós-e, engedtek–e elég sót a füstöltek, ha esetleg nem lenne, elég sós megsózzuk.
Kb. 2 órahossznyi főzés után paprikás rántással berántjuk.
Ha egy kicsit hűlt lehet enni.
A szárma annál jobb, minél többször van melegítve!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!